Costa Blancan suomalaiset sivut

Lämpökamera yleisötiloissa.

Alicanteen saapuvilta kuumemittaus lentokentällä

Alicante-Elchen lentokentälle on asennettu lämpökameroita, joita käytetään saapuvien lentomatkustajien tarkkailuun. Kamerat sijoitetaan saapuvien lentojen halliin ja ne havaitsevat kuumeisen matkustajan.

Kamerat ovat olleet käytössä toukokuun puolivälistä saakka. Tähän asti matkustajia on mitattu yksitellen, mutta toiminta automatisoidaan 1.7.2020 lähtien lentojen lisääntyessä.

Kuumemittauksen lisäksi saapuvat matkustajat joutuvat täyttämään Passenger Location Cardin (= matkustajan paikantamiskortti). Korttiin merkitään osoite, josta viranomaiset voivat tarvittaessa tavoittaa matkustajan Espanjassa olon aikana. Myös tämän PLC-kortin rekisteröiminen pyritään digitalisoimaan ennen heinäkuun alkua.

Mikäli saapuvalla matkustajalla on lämpöä yli 37,5°C tai selviä sairauden oireita, hänet ohjataan tarkempaan terveystarkastukseen ja riskianalysointiin.

Kuumemittaus ja PLC-kortti ovat osa AENA:n elvytyssuunnitelmaa. Suunnitelma on laadittu ja sitä koordinoidaan yhteistyössä Euroopan lentokenttien yhdistyksen ACI:n ja lentoyhtiöiden yhdistyksen IATA:n kanssa. Sen tarkoituksena on taata turvallinen lentomatkustaminen.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/06/13/sanidad-controlara-fiebre-turistas-aeropuerto/2273003.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Kirjoita kommentti