Costa Blancan suomalaiset sivut

Cotton spinning machine

Alicanten tekstiiliteollisuus mukana turvavaatteiden valmistuksessa

Noin 40 alicantelaisyritystä on käyttänyt hyväkseen hallituksen koronatukia ja investoinut uuteen suojatekstiilien valmistukseen tarkoitettuun tuotantolinjaan. Investointien yhteissumma on 10 miljoonaa euroa.

Investointien tarkoituksena on innovoida ja valmistaa sertifioituja maskeja ja suojavaatteita terveydenhuollolle sekä kotimaahan että vientiin. Sertifikaatin myöntää Instituto Tecnológico del Textil (Aitex) Alcoyssa. Aitex vastaa koko Espanjan suojavaatteiden sertifioinnista.Vien timaita ovat muut EU-maat sekä Yhdysvallat. Omalla tuotannolla varmistetaan myös riippumattomuus tuontitekstiileistä etenkin Kiinasta.

Hengitysmaskeja valmistetaan tällä hetkellä 10 000 – 20 000:n päivävauhtia. Määrää voidaan nostaa tarvittaessa moninkertaiseksi. Nyt kun terveydenhuollossa ei enää tarvita niin kipeästi perusmaskeja ovat yritykset alkaneet valmistaa persoonallisen värisiä ja muotoisia (edelleen sertifioituja) maskeja. Näillä arvellaan olevan menekkiä vielä pitkään.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/alicante/2020/06/30/textil-invierte-diez-millones-nueva/2277748.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Kirjoita kommentti