Costa Blancan suomalaiset sivut

Rakennustyömaa Orihuelassa.

Alicantesta töiden perässä muualle Espanjaan

Työpaikka kaukana perheestä ja kodista sekä jatkuva matkustelu koti- ja työpaikkakunnan välillä on monelle arkipäivää. Veroviraston tutkimukset paljastavat, että muihin provinsseihin töihin siirtyneet alicantelaiset ansaitsevat yleensä paremmin kuin kotiseudulle jääneet.  2017-2018 muualle töihin lähteneet ansaitsivat keskimäärin 20 924 euroa vuodessa, kun taas Alicantessa työskentelevien tilipussiin kertyi vuodessa keskimäärin 18 535 euroa.
 
Parempi palkka ja urakehitys ovat tärkeimpiä työperäisen muuton syitä. Etenkin suuryritykset houkuttelevat työikäisiä, koska niissä katsotaan olevan parhaimmat etenemismahdollisuudet. Vuonna 2018 Alicantesta lähti 6882 työikäistä muualle töihin. Eniten töiden perässä muutettiin Madridiin ja Valenciaan ja sen jälkeen Murciaan, Barcelonaan ja Baleaareille. Itsenäisyyssotkusta huolimatta Barcelona houkuttelee edelleen väkeä.
 
Alicanteen muuttaa myös työikäisiä muista provinsseista, mutta tulijoita on vähemmän kuin lähtijöitä. Alicanten kasvavat teknologia-alan työmarkkinat saattavat kuitenkin kääntää suunnan pian tulijavoittoiseksi. Useat teknologia-alan suuryritykset, kuten Everis, Accenture ja Cap Gemini ovat ilmoittaneet kasvattavansa toimintojaan Alicantessa.
 

Kirjoita kommentti