Costa Blancan suomalaiset sivut

Supermercado, vino

Alkoholin kulutus ennätyslukemissa

Koronapandemia ja karanteeni ovat osaltaan lisänneet monenlaisia terveydellisiä ja sosiaalisia ongelmia. Etenkin alkoholiriippuvaisuudesta kärsiville tilanne on ollut vaikea, koska alkoholi on halpaa ja erittäin helposti saatavissa.

Alkoholiriippuvaisten kuntoutuksesta vastaavat yhdistykset ja hoitolaitokset ovat huomanneet, että juomiseen apua tarvitsevien kyselyt ovat kasvaneet koronan aikana jopa 40%. Tämä on suurin kasvu vuosikymmeneen. Myös AA-kerho (Alcohólicos Anónimos) on kirjannut 30% enemmän soittoja viikossa verrattuna koronaa edeltävään aikaan.

Sant Joanin sairaalan alkoholiosaston psykiatri Bartolomé Pérez Gálvez kertoo alkoholin kulutuksen nousevan automaattisesti aina suurten kriisien aikana. Viimeksi näin kävi Espanjan talouskriisin aikana 2008, jolloin alkoholin kulutus nousi 11%.

Pérez muistuttaa, että koronapandemian aikana tilanne on ollut talouskriisin aikaa huolestuttavampi, koska apua ei ole ollut helposti saatavilla rajoitusten vuoksi. ”Riippuvuuden hoito vaatii lääkärin ja potilaan henkilökohtaisen ja empaattisen suhteen. Riippuvaiselle kontakti toisen samassa tilanteessa olevan kanssa on myös tärkeää. Se ei tällä hetkellä ole vielä sataprosenttisesti mahdollista”.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/06/15/expertos-esperan-mayor-aumento-anos/2273393.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Kirjoita kommentti