Costa Blancan suomalaiset sivut

Henkilöitä kasvomaskien kanssa.

Allergiaoireet vähentyneet karanteenin ja maskien käytön myötä

Koronapandemian pahimmat ajat osuivat Espanjassa samaan aikaan pahimpien keväisten siitepölyaikojen kanssa. Helmi-maaliskuussa allergiaa aiheuttivat etenkin sypressi ja oliivipuu. Kun ihmiset istuivat sisällä viikkokausia ja ulkonakin käytettiin pääosin maskeja, vähenivät siitepölyallergikkojen oireet merkittävästi, kerrotaan Eldan sairaalan allergiayksiköstä. Karanteenin aikaan potilaita neuvottiin puhelimitse, mutta allergialääkärit ovat alkaneet jo ottamaan potilaita vastaan myös henkilökohtaisesti.

Lääkärit suosittelevat allergisia henkilöitä käyttämään edelleen maskia, koska se vähentää siitepölyärsytystä. Allergia ei ole koronaviruksen kannalta riskitekijä, vaan lääkäreiden mukaan astmaatikoilla ja keuhkoahtaumapotilailla on sama riski sairastua Covid-19 -tautiin kuin terveilläkin. Joissain tutkimuksissa on myös havaittu, että potilaat, jotka käyttävät lääkkeeksi kortikosteroideja, saattavat olla jopa paremmin suojattuja koronavirusta vastaan.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/06/07/confinamiento-menor-contaminacion-han-reducido/2271138.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Kirjoita kommentti