Costa Blancan suomalaiset sivut

Merkki paremmasta rakennusteollisuudessa

Madridin paikallishallinto hyväksyi 2741 kaavoitussuunnitelmaa vuoden kahdeksana ensimmäisenä kuukautena, joka on 35 % enemmän, kuin edellisenä vuonna, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Enrique Núñez. 54 % kaavoituksien kokonaismäärästä oli suunniteltu asumiseen, ja 46 % oli muihin käyttötarkoituksiin.

Nykyisellä tahdilla Madridiin on tänä vuonna tulossa 4300 kaavoitusta. ”Tämä tarkoittaa taloudessa noin 258 miljoonaan euron investointia ja 10 750 työpaikan syntymistä Madridiin”, sanoo Núñez.

Rakentamisaktiivisuus Madridissa kasvaa yleensä ensimmäisten joukossa, jonka takia kiinteistöanalyytikot käyttävät sitä elpymisen merkkien tarkkailussa. On myös mainitsemisen arvoista, että Madridin talot, hintojen tippumisen jälkeen, ovat eurooppalaisten standardien mukaan melko edullisia, kertoo Deloitten raportti.

Madrid ei ole ainut alue, jossa rakentaminen on aktiivista. Torreviejan kaavoitusosasto käsitteli uusien talojen kaavoitussuunnitelmia puolen vuoden aikana 451 kappaletta, joka on 339 %:n kasvu viime vuoteen verrattuna, sanoo The Leader.

Lehden mukan Torreviejaan odotetaan 1000 uutta taloa tänä vuonna. Lisäksi on olemassa todisteita kasvavasta kysynnästä laadukkaille taloille Costa del Solissa.

Luvut ovat vielä pieniä, mutta mikä tahansa talonrakennustoiminta on parannusta viime vuosiin, kun silloin taloja ei rakennettu käytännössä lainkaan. Se vahvistaa myös kasvavaa käsitystä siitä, että Espanjan talojen ylitarjonta ei koske kaikkia alueita ja tuotesektoreita. Monilla alueilla on kysyntää laadukkaille taloille.

Mikä tahansa merkki talojen rakentamisesta on merkki hyvästä taloudesta. Rakentaminen onkin Espanjassa avainasemassa työpaikkojen syntymiselle. Madridin viranomaiset sanovat, että uudet kaavoitussuunnitelmat voivat tarkoittaa jopa yli 10 000 työpaikkaa kaupungissa.

Lähde: http://www.spanishpropertyinsight.com

Kirjoita kommentti