Costa Blancan suomalaiset sivut

Raju isku venäläismatkailuun

Venäjän johtaviin matkatoimistoihin kuuluva Versa on keskeyttänyt kaikki järjestämänsä matkat Costa Blancalle. Pelkästään tälle syksylle oli jo myyty 6000 matkaa, jotka näillä näkymin jäävät nyt toteutumatta.

Versan osuus charter-lennoista Moskovasta ja Pietarista Alicanteen on ollut 80 % joten pudotus tulee olemaan huomattava. Versan matkailijoita on jo aiemmin jäänyt jumiin mm. Kreikkaan.

Venäläisten valmismatkojen raju vähentäminen iskee paitsi turistibisnekseen myös kiinteistökauppaan. Monet venäläisten tekemistä kiinteistökaupoista solmitaan viikon-parin oleskelun aikana, nyt matkailun hidastuessa pelätään myös kiinteistökaupan vaikeutuvan.

Versan ulkomaille suuntautuvien matkojen keskeytysten syistä on liikkeellä vaihtelevaa tietoa. Espanjan valtiollisen turistitoimiston Moskovan toimipisteen mukaan kyseessä on Venäjän vastatoimet EU:n määräämille talouspakotteille. Costa Blancalla olevien venäläislähteiden mukaan kyseessä on taas puhtaasti rahojen loppuminen, aiemmin tällä viikolla on uutisoitu mm. “varmana tietona” että Versa keikkuisi konkurssin partaalla. Versan oman version mukaan kyseessä on keskittyminen lähinnä Venäjän kotimaanmatkailuun.

Lähde: Costa Blanca News 19.9.2014
 

Kirjoita kommentti