Costa Blancan suomalaiset sivut

Benidormin ranta

Asuntojen osto lomavuokraukseen entistä suositumpaa

Preciovivienda.com:n tuoreen raportin mukaan etenkin belgialaiset, norjalaiset, hollantilaiset, saksalaiset, suomalaiset ja venäläiset ostavat entistä enemmän asuntoja tarkoituksenaan vuokrata niitä edelleen lyhytaikaisesti. Tämä on johtanut Alicanten provinssin alueen asuntojen hintojen nousuun keskimäärin 3%:lla etenkin rannikkoalueella, jossa on paljon turistiasuntoja. Alicanten kaupungissa turistikäyttöön tarkoitettuja majoituspaikkoja on jo kaksi kertaa enemmän kuin hotellipaikkoja.
  
Torreviejassa on raportin mukaan tällä hetkellä yli 4000 turistiasuntoa, Alicantessa 3800 ja Santa Polassa 1700. Koko Costa Blancan alueella virallisia turistiasuntoja on 50 000. Korkeasesongin (heinäkuun alusta lokakuun puoliväliin asti) aikaina turistiasuntojen arvioidaan tuottavan omistajilleen 500 miljoonaa euroa vuokratuloja.
 
Alicante ja Costa Blanca on yksi Espanjan houkuttelevimmista alueista suosiollisen ilmastonsa ja rennon elämäntapansa vuoksi. Alicanten kiinteistönvälittäjien yhdistyksen presidentti Marifé Esteso ei usko, että asuntojen myynti ulkomaalaisille tulee kovinkaan paljon kärsimään mahdollisesta Brexitistä. Hän muistuttaa, että ulkomaalaiset ostavat neljä kymmenestä kaikista alueen myydyistä asunnoista.
 
Brexitin uhka on luonnollisesti luonut epävarmuuden ilmapiirin, mutta viimeiset vuodet ovat osoittaneet, että hetkellisen notkahduksen jälkeen myyntiluvut palaavat taas normaaliin muutaman kuukauden kuluttua. 
 

Kirjoita kommentti