Costa Blancan suomalaiset sivut

Beethovenin viulukonsertto Torreviejassa 17. helmikuuta

Torreviejan sinfoniaorkesteri jatkaa konserttikauden esityksiä lauantaina 17. helmikuuta. Konsertin aihe on Beethovenin ainoa varsinainen viulukonsertto (D-duuri, op. 61) joka oli tilaustyö viulutaiteilija Franz-Joseph Clementille.
 
Konserton kantaesitys kuultiin Wienissä 23. joulukuuta 1806. Teosta kritisoitiin aluksi ja myöhemmin Beethoven sovitti sen pianolle ja orkesterille. Sittemmin kyseinen viulukonsertto on noussut sille kuuluvaan arvoonsa ja on vaikuttanut voimakkaasti mm. lajityypin kehitykseen.
 
Illan solistina esiintyy murcialainen viulutaiteilija Joaquín Pall Palomares. Joaquínin soittoa voi ennakkoon ihailla mm. YouTubesta josta löytyy hänen tulkintansa Sibeliuksen viulukonsertosta yhdessä Alicanten sinfoniaorkesterin kanssa, os. https://youtu.be/LmPisBlbYP0
 
Konsertti alkaa klo 19. Liput konserttiin voi hankkia kätevästi netistä, os. http://www.bacantix.com/Entradas/Default.aspx?id=AuTorrevieja
Liput kannattaa hankkia mahdollisimman nopeasti, Torreviejan sinfoniaorkesterin kaikki kuluvan kauden konsertit ovat käytännössä olleet loppuunmyytyjä. Konserttitaloon mahtuu n. 1500 kuulijaa.
 
Lisätietoja konsertista sekä Torreviejan sinfoniaorkesterista os. https://orquestasinfonicadetorrevieja.com/

Kirjoita kommentti