Costa Blancan suomalaiset sivut

Ennätyslämmin joulukuu Torreviejassa

Kuukauden keskilämpötila 15,3 astetta - sirkkojen siritys jatkunut näihin päiviin asti
 
Torreviejan meteorologi-aktiivien seura Proyecto Mastral on julkistanut sääasemiensa mittaustulokset joulukuulta. Torreviejan säätä on tilastoitu vuodesta 1927 alkaen ja viime joulukuu oli tilastojen mukaan lämpimin tähän asti mitatuista. Keskilämpötila oli 15,3 astetta, lähes kaikkina päivinä oli normaalia lämpimämpää ja kuukauden lämpöpiikki koettiin 16. joulukuuta lämpötilan kohotessa 24 asteeseen.
 
Paitsi lämmin, joulukuu oli myös tavallista kuivempi sademäärissä mitattuna. Yhdistyksen mukaan yhtä kuivaa joulukuuta saa hakea 30 vuoden takaa.
 
Urossirkat aktiivisina

Lämmin sää on aiheuttanut myös poikkeuksellisen luontoilmiön. Sirkkojen siritys on tavallisesti tauonnut loppukesän ja syksyn aikana jatkuakseen taas myöhään keväällä, tänä talvena sirkat kuitenkin ovat Torreviejassa monin paikoin sirittäneet pitkin joulu- ja tammikuuta.
 
Sirkkojen siritys on urossirkkojen tapa houkutella naaraita lähempään kontaktiin. Nyrkkisääntönä pidetään 15 asteen lämpötilaa - kylmemmässä säässä eivät sirkkaurokset naaraita yritä lähestyä.
 

Kirjoita kommentti