Costa Blancan suomalaiset sivut

Espanjassa ennätysmäärä turisteja 2016

Espanjan suosio matkailumaana jatkaa kasvamistaan. Viime vuonna maassa vieraili 75,3 miljoonaa turistia, ennätys rikkoutui jo seitsemäntenä vuotena peräkkäin. Ennuste viime vuodelle oli 74 miljoonaa matkailijaa. Kasvua vuoteen 2015 verrattuna oli huimat 9,9% eli 7,7 miljoonaa turistia enemmän.
 
Rahaa turistit toivat hieman yli 8% enemmän kuin vuonna 2015, viime vuonna matkailijoiden tuoma summa oli 77 miljardia euroa. Espanjan bruttokansantuotteeksi muutettuna matkailun osuus on reilut 10%, työntekijöistä n. 11% saa elantonsa matkailuun suoraan tai epäsuorasti liittyen.
 
Turistien suosikkikohde oli Katalonian seutu jossa sijaitsee mm. Barcelona, toiseksi tuli Baleaarien saariryhmä ja kolmanneksi Kanariansaaret. Costa Blancalla kävi reilut 6 miljoonaa turistia, suosituin kohde täällä oli Benidorm.
 
Matkailijoista suurin osa oli brittejä, toiseksi eniten ranskalaisia ja kolmanneksi saksalaisia. Eurooppalaiset turistit käyttivät keskimäärin alle 140 euroa päivässä Espanjassa matkustaessaan. Amerikkalaisturistit polttivat rahaa 670 euroa päivässä ja kiinalaisturistit lähes 1000 euroa päivässä. Osaltaan ilmiötä selittää erilainen rakenne matkakohteiden lisäksi esimerkiksi majoituksessa, monet eurooppalaiset majoittuvat hotellien sijaan vuokraamissaan loma-asunnoissa. Tällöin majoituksen lisäksi ulkona syödään harvemmin kuin kiinalais- ja amerikkalaisturistit.
 

Kirjoita kommentti