Costa Blancan suomalaiset sivut

feria de sevillanas 2018

Feria de Sevillanas 2018

Keskiviikkona 23.5. alkaa taas Torreviejan suurin yleisöjuhla Feria de Sevillanas. Aiemmin Feria de Mayo -nimellä kulkeneen kansanjuhlan teemana on tuttuun tapaan upeat ratsastusesitykset ja -kulkueet, tanssi, musiikkiesitykset, hyvä ruoka ja juoma sekä erilaisten kilpailujen finaalit. Feria-alueella on useita ravintolatelttoja joissa ruoan ja juoman lisäksi tanssia ja musiikkia moneen makuun.

Paikkana on Paseo Maritimon ja alloonmurtajan kupeesta alkava feria-alue (recinto ferial ja recinto protuario, myös tivolialueena tunnettu). Yleisölle pääsy alueelle on maksuton, pääsylippuja tarvitaan lähinnä joihinkin konsertteihin istumapaikan saadakseen.

Keskiviikkona 23. päivä olevat avajaiset käynnistyvät virallisesti klo 21 jolloin ohjelmassa on mm. feria-alueen valojen sytytys, kuoroesityksiä ja ilotulitus.

Torstaina 24. ja perjantaina 25. päivänä karkeloiden virallinen osuus alkaa myös kello 21 jatkuen aina myöhään yöllä. Ohjelmaosuus koostuu tanssi- ja musiikkiesityksistä.

Lauantai 26. päivä feriat aloitetaan hieman hengellisemmissä merkeissä. Kaupungin keskustassa sijaitsevassa Parroquia de la Inmaculada Concepción -kirkossa pidetään klo 12 alkaen ferioiden virallinen messu, Misa Rociera de la Feria 2018. Kulkueita hevosineen ja ratsastajineen voi keskustassa ihailla klo 13 alkaen, hevoset vaunuineen myös feria-alueella klo 17 asti. Iltaohjelma tanssi- ja musiikkiesityksineen alkaa lauantaina taas klo 21 jatkuen yömyöhään.

Sunnuntaina 27. päivä aloitetaan upeiden flamenco -asujen esittelyllä klo 11.30 alkaen. Klo 12.30 jatketaan hevosten merkeissä, ratsukot ja valjakkovaunut käyvät myös feria-alueella yleisön ihailtavina. Sunnuntain iltaohjelma alkaa klo 20.30, ohjelmassa mm. sevillanas-kilpailun finaali ja palkintojen jako sekä juhlien päättäminen. Yömyöhään menee sunnuntainakin, viimeinen ohjelmanumero alkaa klo 23.15, esiintyjänä flamencoryhmä "Pura Sangre". 

Lataa tästä ohjelmalehtinen. Toimitus ei vastaa mahdollisista virheistä tai muutoksista ohjelmatiedoissa.

 

Kirjoita kommentti