Costa Blancan suomalaiset sivut

Haitalliset vieraslajit poistetaan La Matan luonnonpuiston suojelemiseksi

La Matan sekä Torreviejan luonnonpuistojen entisöinnin seurauksena Torretas III:ssa sekä Camping Mi Sol -alueella on käynnissä alkuperäistä kasvillisuutta uhkaavien vieraslajien poisto.
 
Torreviejan ympäristölautakunnan mukaan vieraslajeiksi luetaan muun muassa akaasia, agave, aloe, palmulilja sekä kissankynsi. 
 
Torreviejan ympäristövaltuutettu Francisco Morenon mukaan entisöinti aloitettiin marraskuussa. Projektia ovat rahoittamassa ympäristö- ja rakennuslautakunnan kautta Valencianan paikallishallinto sekä La Caixa -säätiö. Yhteistyösopimus allekirjoitettiin joulukuussa 2013. Kyseessä on jo seitsemäs yhteinen hanke ja sijoituksia alueen ylläpitoon sekä entisöintiin on vuodesta 2006 lähtien tehty yhteensä jo yli 373 000 euron edestä. 
 
Nyt käynnissä olevan projektin budjetti on 15 800 euroa ja päämääränä on poistaa alueen luonnollisille kasveille haitalliset lajit kokonaan. Vieraslajit aiheuttavat kasvavissa määrin talouteen, terveyteen sekä ympäristöön liittyviä ongelmia maailmanlaajuisesti. Niiden kontrollointi on siten ensisijaisen tärkeää luonnonmukaisen ympäristön ylläpitämiseksi.
 

Kirjoita kommentti