Costa Blancan suomalaiset sivut

Harvinainen puu keskeyttää 2300 asunnon rakennustyöt

Guardamariin rakennettava 2300 asunnon projekti on määrätty osittain keskeytettäväksi välittömästi. Syynä rakennustöiden keskeyttämiseen on alueelta löytynyt n. 300 vuoden ikäiseksi arvioitu harvinainen, laissa suojeltavaksi määritelty puu, algarrobo eli johanneksenleipäpuu.

Rakennustyöt n. 65 hehtaarin kokoisella uudella asuinalueella on jo ehditty aloittaa, nyt viranomaisten toimesta selvitetään miten puun suojeleminen käytännössä varmistetaan.

Vaihtoehtoja on kaksi, joko puu jätetään nykyisille sijoilleen rakennussuunnitelmia muuttamalla tai se siirretään sopivaan paikkaan. Guardamarin kaupunginhallinnon edustajien mukaan ensimmäinen vaihtoehto on käytännössä ainoa, riski puun tuhoutumiselle on liian suuri sitä siirrettäessä, lisäksi lainsäädäntö määrittää tiukkaan mihin suojeltu puu käytännössä voitaisiin siirtää.

Puun suojelemiseksi alueen asukkaat, luonto- ja ympäristöaktiivit yhteistyössä “Amigos de Sierra Escalona (ASE) ja “Agrupación Fotográfica de Torrevieja” -seurojen kanssa dokumentoivat puun olemassaolon ja käynnistivät suojeluhankkeen tekemällä ilmoituksen kaupunginjohtaja José Luis Sáezille (PSOE).

Artikkelin kuvat Tony Sevilla.

Kirjoita kommentti