Costa Blancan suomalaiset sivut

Hengenpelastajat palasivat Torreviejan rannoille

Torreviejan kaupunginjohto on saanut vihdoin voimaan sopimuksen uimavalvojien ja hengenpelastajien palveluista kaupungin yleisillä uimarannoilla. Hengenpelastajat palasivat rannoille eilen keskiviikkona ja päivystävät aina syyskuun alkuun asti. Valvojat ovat läsnä rannoilla päivittäin klo 11-19 välisen ajan.

Ikävä ja vaarallinen tyhjiö syntyi kun viime vuonna kaupungin johtopaikat miehittänyt koalitiohallinto ei onnistunut solmimaan ajoissa sopimusta. Perinteisesti uimavalvojien ja hengenpelastajien palvelut on kaupunki hankkinut paikallisen Punaisten Ristin toimittamana palveluna, tänä vuonna päätettiin vaihtaa yksityiseen palveluntarjoajaan. Turistikausi ehti kuitenkin alkamaan ennen sopimuksen kuntoon saamista ja ikävä tilanne aiheutti riskin rannat täyttäneiden turistien turvallisuudelle.

Eilen työnsä aloittaneet hengenpelastajat joutuivat tositoimiin jo samana päivänä, La Matan rannalla oli kirjattu kolme pelastustehtävää.

Nyt solmittu sopimus on kolmevuotinen sisältäen kolmen vuoden jatko-option, vuosikuluiltaan hieman alle 400 000 euroa. Uimavalvojia ja hengenpelastajia Torreviejan rannoilla on sopimuksen mukaan yhteensä hieman yli 60.

Kirjoita kommentti