Costa Blancan suomalaiset sivut

Playa de Los Locos, Torrevieja.

Ilmaston lämpeneminen lisää ihosyöpien määrää

Tunnettu australialainen ihotautilääkäri Robert Sinclair vieraili äskettäin Alicantessa luennoimassa ihosyövästä, sen ehkäisemisestä ja uusimmista lupaavista hoidoista. Hänen mukaansa ilmastonmuutos vaikuttaa epäsuorasti ihosyöpien määrään, kun aurinkoisien jaksojen määrä lisääntyy. Ihosyöpä kehittyy hitaasti yleensä pitkän latenssijakson jälkeen. Useimmat syövät aiheutuvat nuoruudessa tapahtuneiden ihon palamisien seurauksena. Tällaisen syövän kehittyminen kestää 20-30 vuotta.
 
Ultraviolettivalo aiheuttaa ihovaurioita myös talvella ja kylmällä ilmalla eli auringolta tulee suojautua Espanjassa ympäri vuoden. Jos rannalle tekee mieli, on sinne paras mennä joko aamupäivällä tai vasta myöhemmin iltapäivällä, kun aurinko paistaa jo hieman viistoon. Aurinkovoide suojaa ihoa Sinclairin mukaan vain tunnin tai pari.
 
Ihosyöpien hoitomuodot ovat kehittyneet viime vuosina paljon. Leikkaus on edelleen melanooman pääasiallisin parannuskeino. Uusimmat hoidot voivat myös olla esimerkiksi ihon omaa immuniteettia vahvistavia voiteita, joilla voidaan parantaa alkuvaiheessa olevia ihon solumuutoksia. Sädehoitoa käytetään puolestaan laajalle levinneisiin syöpiin. 
 

Kirjoita kommentti