Costa Blancan suomalaiset sivut

Jättimäinen alue sai rakennusluvan Torreviejassa

Rakennusprojekti tarjoaisi kodin jopa 24 000 asukkaalle, vedenkulutuksen arvioidaan olevan noin miljoona kuutiota vuodessa.

Valencian aluehallinto hyväksyi lopullisesti La Hoyan alueen rakentamisen Torreviejassa. Doña Ines-, Jardin del Mar- ja La Siesta -asuinalueiden välissä sijaitsevalle alueelle on suunniteltu 1,8 miljoonan neliömetrin kokoinen kompleksi, johon on määrä 7940 asunnon voimin tarjota koti jopa 24 000 asukkaalle.

Ympäristö- ja kehitysvaltuuston tuki projektille tulee keskellä rakennuskriisiä sekä pitkän käsittelyajan jälkeen. Ensimmäistä kertaa projektia käsiteltiin jo 90-luvun lopulla. Suunnitelma tuli julkiseksi vasta 2. marraskuuta 2001, kaupunkisuunnitteluun erikoistuneen, Torreviejan ja Elchen omistajista koostuvan ryhmän toimesta. Yksi hallinnollisista kompastuskivistä on ollut vedenjakeluun liittyvät ongelmat. Nyt tilanne on kuitenkin toinen. Ympäristövaltuusto sekä vedenjakelusta vastaava Agamed tukevat projektia, joka sisältää myös vedenpuhdistuslaitoksen.

Iso rakentamaton alue
Kyseessä on viimeinen iso, asuinkäyttöön suunniteltu rakentamaton alue kaupungissa, joka on kuluttanut kaiken vapaan maan sitten 80-luvulla hyväksytyn ja yhä voimassaolevan yleissuunnitelman. Yleissuunnitelman osia on toki muokattu, sillä pohjoisosa rajoittuu La Matan luonnonsuojelualueeseen Torreviejassa.

Lisäksi kaupunginhallinto on hyväksynyt tuen tien rakentamiselle La Hoyaan, mikäli kaksi 11 000 ja 12 000 neliömetrin kokoista aluetta varataan koulutukseen ja kulttuuriin liittyvään toimintaan. Lopullinen hyväksyntä sisältää myös ehdon koskien “Masía de La Hoya Pequeña” -rakennuksen entisöintiä.

Työt jatkuvat
Vaikka kaupunkirakentaminen on ollut tällä alueella välillä hidasta, Agrupación de Interés Urbanístico -yhdistys vihjasi, että suunnitelmiin liittyvät raportit neuvotellaan heidän toimestaan ja rakentamista ei vaikeuksienkaan edessä lopeteta. Asuinalueen rakennusprojektia siis vain muokataan viimeisimpien muutosten jälkeen.

Lähde: Informacion -sanomalehti.

 

Kirjoita kommentti