Costa Blancan suomalaiset sivut

Kamarikuoro Gloria konsertoi Torreviejassa

Suomalainen Kamarikuoro Gloria tekee konserttivierailun Torreviejaan 5.-6. helmikuuta. Ensimmäisen konsertti on perjantaina J.L. Runebergin päivän kunniaksi evl-seurakuntakodissa ja toinen Inmaculada-kirkossa lauantaina.
 
Runeberg-kattaus –nimisessä konsertissa srk-kodissa 5.2. klo 17.00 kuullaan suomalaista kuoromusiikkia ja kansanlaulusovituksia. Konsertin jälkeen on Runebergin päivän kunniaksi kahvi- ja teetarjoilu Runebergin tortun kera. Lippuja saa srk-kodista, Calle Maldonado 2. Konsertin ja tarjoilun yhteishinta on 10 euroa. Mikäli samassa yhteydessä srk-kodissa ostat lipun myös lauantain kirkkokonserttiin, on yhteishinta 15 euroa. Mikäli klo 17 konserttiin kaikki halukkaat eivät mahdu, järjestetään toinen konsertti klo 18.00 samoin ehdoin.
 
Kirkkokonsertissa 6.2. klo 20.00 Inmaculada-kirkossa on hienoa kirkkomusiikkia Italiasta, Virosta, Englannista, Suomesta ja oikeastaan Espanjasta, koska tuorein Costa Blancan ev.lut. seurakunnan kanttorin Juha Paukkerin sävellys "Bendita sea tu pureza" on syntynyt hiljattain Torreviejassa. Konsertissa se kuullaan kantaesityksenä. Teksti on espanjalainen Maria-rukous, jonka Torreviejan Katolisen kirkon papit antoivat sävellettäväksi. Pääsylippuina toimivia ohjelmia saa myös kirkon ovelta 10 eurolla.
 
Ammattilaisten kamarikuoro
Kamarikuoro Gloria syntyi vuonna 2010 halusta laulaa yhdessä, kun kuoron perustajajäsenet tapasivat toisensa jatko-opintojensa aikana Sibelius Akatemiassa. Kuoron laulajat ovat sekä kirkkomuusikkoja, jotka työskentelevät maamme suomen- ja ruotsinkielisissä seurakunnissa että kokeneita eri kuoroissa kannuksensa ansainneita laulajia.
"Gloria tarjoaa yleisölleen mieleenpainuvia elämyksiä klassisen vokaalimusiikin parissa. Kuoro tuo kuultavaksi kiinnostavia ja harvemmin esitettyjä teoksia meiltä ja muualta – kirkkomusiikin helmiä, jotka ansaitsevat tulla esille. Kuoro tekee ennakkoluulottomasti pitkäjänteistä säveltäjäyhteistyötä ja kantaesittää uutta musiikkia säännöllisesti", sanoo kanttori Juha Paukkeri.
 
Gloria on poikkeuksellinen ilmiö maamme kuorotarjonnassa eikä vastaavaa, pitkänlinjan kirkkomusiikin osaajista koottua, säännöllisesti harjoittelevaa ja esiintyvää kokoonpanoa meiltä löydy. Glorian missiona on uudistaa ja piristää suomalaista kirkkomusiikkigenreä ja tarjota laadukasta kuoromusiikkia nautittavaksi.
 
Kuoron taiteellisena johtajana toimii Timo Nuoranne. Hän on suorittanut Sibelius-Akatemian A-tutkinnot pianonsoitossa ja kuoronjohdossa. Nuoranne toimi 1996–2014 kuoronjohdon lehtorina Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin koulutusohjelmassa. Toukokuussa 2014 hän aloitti uudessa työpaikassa kuoronjohdon professorina Düsseldorfin Robert Schumann Hochschulessa.
 
Torreviejan konserteissa johtajana on virolainen kapellimestari, kuoronjohtaja Märt Krell, yksi kuoron bassoista.
 
Artikkelin kirjoittanut Voitto Korhonen.

Kirjoita kommentti