Costa Blancan suomalaiset sivut

Nissan Guardia Civil

Kansainvälisen rikollisliigan jäseniä pidätetty Torreviejassa

Guardia Civil on pidättänyt Torreviejassa kaksi miestä ja avustanut Ranskan poliisia pidättämään kolme miestä Marseillessa. Miehet ovat kaikki Algeriasta lähtöisin olevia Ranskan kansalaisia. Miehien epäillään olevan osa rikollisryhmää, jotka ovat tehtailleet satoja pankkihuijauksia Espanjassa, Ranskassa ja Italiassa.

Vega Bajan alueella rikollisjärjestö on toiminut etenkin Torreviejassa, Almoradíssa ja Rojaleksessa ja on oletettavasti saanut huijattua noin 40.000 euroa. Rikollisen käyttämää metodia kutsutaan nimellä scalping (= nylkeminen). Huijari tarkkailee pankkiautomaatille tulevia, yleensä vanhempia ihmisiä ja urkkii kortin PIN-koodin. Monesti huijari tarjoutuu auttamaan kortin käytössä ja vaihtaa huomaamatta automaatin kieltä, jolloin käyttäjä hämääntyy. Huijari uskottelee automaatin syöneen kortin ja saa näin haltuunsa sekä kortin että PIN-koodin. Kortteja ja PIN-koodeja on myös hankittu uhkailemalla.

Mikäli epäröit pankkiautomaatin käyttöä, turvallisinta on ottaa mukaan avuksi tuttu henkilö. Varmista myös, ettei kukaan seiso takanasi automaattia käyttäessäsi. Älä missään tilanteessa paljasta PIN-koodiasi tuntemattomalle henkilölle.

Lähde: https://www.diariodelavega.com/la-guardia-civil-desarticula-en-torrevieja-una-organizacion-criminal-que-ha-cometido-cientos-de-estafas-bancarias-en-espana-francia-e-italia/

Kirjoita kommentti