Costa Blancan suomalaiset sivut

Kaupunginhallinnon suunnitelma jätehuollon kunnallistamiseksi ei ole työntekijöiden mieleen

Torreviejan kaupunginhallinnon suunnitelma kunnallistaa siivous- ja puhtaanapito ei ole nykyisen palveluntarjoajan ja monivuotisen sopimuskumppanin, Accionan, työntekijöiden mieleen.
 
Toteutuessaan suunnitelma sisältäisi myös henkilökunnan siirtymisen soveltuvilta osin Torreviejan kaupungin työntekijöiksi, ja tähän liittyen työntekijöiden edunvalvojat ovat ilmaisseet huolensa etujen heikkenemisestä. Huolena ovat mm. kahdesti vuodessa maksettavien jopa 5000 euron bonusten katoaminen tilipussista.
 
Ammattiliitto on esittänyt malliksi julkisen palvelun yhtiön perustamista, mm. Guardamarin mallin mukaisesti ja siirtyvän henkilökunnan saavutettujen etujen varmistamista.
 
Torreviejan nykyyinen kaupunginhallinto on ajanut siivous- ja puhtaanapitopalvelujen kunnallistamista välttääkseen kaikki korruptioepäilyt ja kitkeäkseen mahdollisuudet perusteettomien etujen tavoittelemiseksi.
 
Tuoreessa muistissa on Torreviejan pormestarina yli 20 vuotta toimineen Pedro Ángel Hernández Mateon omavaltaisesti solmimat jätehuoltosopimukset jotka oikeudessa todettiin laittomiksi. Näistä Mateo tuomittiin vankeuteen muutama vuosi sitten, http://torrevieja.fi/article/torreviejan-ex-pormestari-vankilaan-tällä-viikolla

Kirjoita kommentti