Costa Blancan suomalaiset sivut

Hotel en Benidorm

Kesä alkoi, hotellit availevat pikkuhiljaa

Tähtitieteellisesti määriteltynä* kesä alkoi Espanjassa 20.6.2020 ja Costa Blanca on vastaanottanut ensimmäiset turistit pitkän tauon jälkeen. Alicanten maakunnassa löytyy hotelli- apartamentos- ja leirintäaluetyyppisiä majoituspaikkoja yhteensä 159 000 lomailijalle. Näistä vaatimattomat 35 000 paikkaa on tällä hetkellä käytössä.

Hotellialalla arvioidaan, että majoituskapasiteettia nostetaan kesän aikana 50%:iin maksimista. Käyttöasteen odotetaan kuitenkin jäävän noin puoleen. Hotellimajoitusta on Alicanten provinssissa eniten tarjolla Benidormissa.

Poikkeustilan päättyminen ja rajojen avautuminen Schengen-maihin on lisännyt majoituksen kysyntää. Portugali ja Britannia ovat kuitenkin vielä kysymysmerkkejä. Raja Portugaliin aukeaa vasta heinäkuun alussa eikä brittien odoteta saapuvan suurin joukoin ennen heinäkuun puoliväliä.

”Tänä kesänä turistit tekevät selkeästi normaalia enemmän viime hetken varauksia. Lomakohteessa oleskellaan myös lyhyemmän aikaa kuin ennen”, arvioi Alicanten provinssin hotelli- ja majoitusalan liiton presidentti Victoria Puche.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/06/22/costa-blanca-arranca-verano-22/2275459.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

*Espanjassa vuodenajat määritellään tähtitieteellisin eli astronomisin kriteerein (Maan sijainti ja asento sen kiertäessä Aurinkoa), Suomessa on käytössä terminen eli lämpötilojen vaihtumisten mukaiset kriteerit vuodenajoille.

Kirjoita kommentti