Costa Blancan suomalaiset sivut

Kissat paseolla

Kissojen kastrointi jatkuu Torreviejassa

Torreviejassa aloitettiin pari vuotta sitten operaatio nimeltä Proyecto CES (Coger-Esterilizar -Soltar eli pyydystä-steriloi-vapauta), jossa tavoitteena on kastroida kaupungin kulkukissat. Projektissa kissat otetaan ensin kiinni jonka jälkeen ne kastroidaan, tämän jälkeen kissat palautetaan alkuperäisille asuinsijoilleen.

Toimenpiteet kohdistetaan erityisesti kaupungin alueille, joissa asukkaat ovat raportoineet kissojen muodostaneen yhdyskuntia. Näitä “kolonioita” on listattu n. 70 kpl ja kissat niistä viedään projektiin nimetyille seitsemälle eläinlääkäriasemalle. Kaikki kissat joita kaupungilla nähdään eivät luonnollisesti ole kulkukissoja, vaan joukossa on myös kotieläimiä.

Projektin kokonaiskustannus liikkuu tällä hetkellä noin 250 000€ kieppeillä. Projektille on myönnetty tänä vuonna tukea Alicanten maakuntahallinnosta lähes 15 000€.

Kuluvana vuonna kaupungissa on jo kastroitu jo lähes 300 kissaa pääosin vapaaehtoisvoimin. Lisää tietoa aiheesta Facebook-sivulta https://www.facebook.com/coloniagatosTorrevieja/

Kuvassa kissayhdyskunnan jäseniä Torreviejan aallonmurtajan liepeillä.
 

Kirjoita kommentti