Costa Blancan suomalaiset sivut

Korkein oikeus: Guardamarin peltomarkkinat suljettava

Valencian itsehallintoalueen korkein oikeus (TSJCV) on ottanut kantaa jo vuosia kiisteltyyn asiaan ja määrännyt Guardamarin kaupunginhallinnon huolehtimaan suositun sunnuntaimarkkinan sulkemisesta. Markkinat on järjestetty lähes 20 vuoden ajan El Campicossa ja on suomalaisittain tunnettu “peltomarkkinoina.” Espanjalaiset tuntevat markkinapaikan nimellä “Mercadillo de Campo de Guardamar” ja britit vakiintuneena “Lemon Tree Market” -nimellä.
 
Markkina-alueen hoidosta vastaava ja mm. myyntipaikat vuokraava yritys on ilmoittanut jo aloittaneensa toimet tarvittavien lupien hankkimiseksi ja muistuttaa etteivät ole ainoa hieman puutteellisin luvin toimiva markkinatapahtuma alueella. Syynä lupien puutteeseen on kuulemma selkeä aukko lainsäädännössä joka estää toimintaan sopivan ja oikeantyyppisen luvan hakemisen. Yrityksen omistajat ovat olleet koko ajan oikeusprosessissa avoimesti mukana.
 
Oikeuslaitoksen edustajat eivät lupa-asialle ole lämmenneet koska “tarkastuksissa on havaittu puutteita ja lupien myöntäminen olisi ristiriidassa yleisten etujen kanssa.”
 
Guardamarin sunnuntaimarkkinoiden sulkeminen ei ole varsinaisesti uusi ja yllättävä asia. Alemmat oikeusasteet ovat aiemminkin määränneet ne suljettavaksi muutamaan otteeseen ilman mainittavaa vaikutusta.

Kirjoita kommentti