Costa Blancan suomalaiset sivut

Koronavauvoja pukkaa

Elchen sairaalan gynekologiselta osastolta vahvistetaan, että raskauksia on alkanut tänä keväänä reilusti aiempia vuosia enemmän. Näiden ”koronavauvojen” odotetaan syntyvän marras-tammikuun aikana. Normaalisti lapsia syntyy eniten touko- ja syyskuussa.

Viime kuukausien liikkumisrajoitukset toivat omat haasteensa myös terveydenhuollolle. Ensimmäiset raskausajan potilastapaamiset onkin lähes kaikki käyty puhelimitse tartuntariskin minimoimiseksi. Tämä on ollut täysin poikkeuksellinen tilanne.

Tulevat äidit ovat ottaneet paljon näytteitä itse, kuten virtsa- ja glukoosinäytteet. Perheenjäsenet ovat toimittaneet näytteenottopurkit sairaalaan. Elchen sairaalasta kerrotaan myös, että raskaana olevilla naisilla on ollut hyvin vähän koronatartuntoja, koska he ovat ottaneet ohjeet tosissaan ja pysyneet kotona.

Vuosi 2020 on nimetty kansainväliseksi sairaanhoitajien ja kätilöiden vuodeksi. Nimityksellä halutaan huomioida terveydenhuollossa työskentelevien, etenkin naisten, suuri työpanos taistelussa koronapandemiaa vastaan.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/06/22/baby-boom-covid-19/2275465.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Kuva: http://www.elche.san.gva.es/web/departamento_elche_hospital/hospital

Kirjoita kommentti