Costa Blancan suomalaiset sivut

Laiton kaupustelu työllisti GRO:ta kesällä

Torreviejan Policia Local (paikallispoliisi) takavarikoi laitonta tavaraa 200 000 euron edestä kesän aikana

Kuluneena kesänä Torreviejan paikallispoliisin erikoisryhmä GRO (grupo de refuerzo operativo) puuttui 17 kertaa laittomaan myyntiin julkisilla paikoilla, kuten kaduilla. Operaatiot  johtivat 12 ihmisen pidätykseen ja laittoman myyntitavaran takavarikointiin 220 000 euron edestä. Virallisen lausunnon mukaan GRO saavutti tänä kesänä "väärennettyjen tuotteiden nollamyynnin työvuorojensa aikana".

Yksikkö, jolla on vain yksi säännöllinewn työvuoro ja joka on täysin itsenäinen työsuunnittelussaan, on suorittanut tänä kesänä 17 tehtävää tavanomaisen työaikansa ulkopuolella. Tarkoituksena oli yllättää laittomasti toimivat katumyyjät. Yllättäminen selkeästi onnistui johtaen pidätyksiin ja takavarikkoihin, epäilyinä teollis- ja tekijänoikeuksia vastaan tehdyt rikokset. Takavarikoidut tuotteet tullaan tuhoamaan lähiviikkoina.

Lisäksi GRO teki 24 liikenneturvallisuustarkastusta, jotka johtivat 7 pidätykseen ja 48 toimenpiteeseen liittyen epäilyihin kiellettyjen aineiden hallussapidosta tai niiden käytöstä ja lähes sataan rikosilmoitukseen muista laittomuuksista.

Ryhmä pidätti yhteensä 39 ihmistä kesän aikana. Pidätykset liittyivät mm. henkilöpapereiden väärennöksiin, viharikoksiin, tekijä- ja teollisoikeusrikoksiin, omaisuuden laittomaan anastukseen, varastettuihin ajoneuvoihin, liikenneturvallisuuteen, rikoksiin oikeusjärjestelmää vastaan, tapon yritykseen, sukupuoliväkivaltaan sekä muun muassa laittomiin takseihin liittyen.

Sosiaalisen median kaahari kiinni
Kaupunginhallinnon lehdistötiedotten mukaan GRO teki yhteistyötä Guardia Civilin kanssa  nuoren kaaharin kiinnisaamiseksi. Reippaasta ylinopeudesta (230 km/h) epäillyn 19-vuotiaan nuorukaisen jäljille päästiin tämän rehvasteltua uroteollaan sosiaalisessa mediassa.

GRO-ryhmä teki Guardia Civilin lisäksi tiivistä yhteistyötä myös oikeuslaitoksen, palokunnan, Protección Civilin ja Torreviejan paikallispoliisin muun henkilökunnan kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

Kritiikkiä oppositiosta
Kyseinen kaupunginhallinnon lehdistötiedote on aiheuttanut tuttuun tapaan kritiikkiä kaupungin oppositiossa ja erilaisissa paikallisjärjestöissä. Kritiikissä on muistutettu, että tuoteväärennösten myynti on ollut näkyvää koko kesän ajan esimerkiksi Juan Aparicio kävelydulla (ns. Paseo Maritimo), ja juurikin erikoisryhmän työaikojen ulkopuolella.

Kirjoita kommentti