Costa Blancan suomalaiset sivut

Nuotiot kielletty tänä juhannuksena Torreviejan rannoilla

Torreviejan kaupunginhallinto on tänään keskiviikkona ilmoittanut, että tulevana viikonloppuna juhlittavaan San Juaniin (juhannus) eivät tänä vuonna kuulu jo perinteeksi muodostuneet nuotiot rannoilla.

Totaalista avotulikieltoa perustellaan turvallisuudella. Kaupungin uima- ja muiden yleisörantojen käytöstä vastaava virkamies Javier Manzanares (PSOE) kertoi, että laissa ja kaupungin järjestyssäännöissä kielletään lähtökohtaisesti avotulien teko, mutta tähän asti on San Juan -juhlissa sallittu poikkeus.

Nyt kaupunki on ottanut kuuleviin korviinsa aiempina vuosina tulleita valituksia, joissa juhannustulien jälkeen on pitkin kesää löytynyt rannoilta mm. nauloja ja ruuveja, toisinaan ihmisten jalkapohjista.

Rannoilla onkin lauantaina 23. päivä kesäkuuta odotettavissa Guardia Civilin, Policia Localin ja Proteccion Civilin partioita jotka estävät pääsyn rannoille polttamiseen tarkoitettujen materiaalien kanssa. Mikäli joku onnistuisi nuotion kaikesta huolimatta rannalle kyhäämään on luvassa tuntuvia sakkoja, aina 3000€ asti.

Artikkelin kuva: Torreviejan kaupunginhallinto.

Kirjoita kommentti