Costa Blancan suomalaiset sivut

Personas con mascarillas, Alicante.

Nyt kannattaa pitää maski päällä

Elche, Santa Pola ja Alicante ovat kuntia, joissa on eniten havaittu uusia koronatartuntoja viime aikoina.

Alicanten paikallispoliisi on jo kirjoittanut reilusti yli 200 sakkoa ihmisille, jotka eivät ole käyttäneet suojamaskia määräysten mukaisesti.

Paikallispoliisi on tehnyt tehostetusti ratsioita ja sakottanut erityisesti nuoria, jotka ovat kokoontuneet rannoille ilman maskeja. Myös ravintoloihin on tehty tarkistuksia ja jouduttu antamaan sakkoja turvamääräysten laiminlyönnistä.

Valencian autonomisen alueen hallinto on hyväksynyt sanktioasetuksen, jonka mukaan maskittomuudesta voidaan myöntää 60-100 euron suuruinen sakko. Vakavista rikkomuksista, kuten maksimihenkilömäärien noudattamatta jättämisestä tai positiiviseksi testatun henkilön karanteenimääräyksen rikkomisesta voi seurata jopa 30 000 euron sakko. Erittäin vakavista rikkomuksista sakko voi olla 60 000 euroa. Tälläisiä ovat esimerkiksi liian suuret kokoontumiset, jossa on sekä lapsia että yli 65-vuotiaita.

Turvallisuusneuvosto muistuttaa, että ”virus on edelleen olemassa, virus ei ole kadonnut, virus on täällä. Siksi haluamme vedota koko Alicanten provinssin väestöön ja pyytää ihmisiä ottamaan vastuunsa ja noudattamaan sääntöjä”.

Alicanten kaupunginvaltuuston jäsen José Ramón Gonzáles vetoaa etenkin nuoriin. He eivät ole turvassa virukselta. Hän muistuttaa myös, että Alicante elää matkailusta ja gastronomiasta. Se on erittäin tärkeä osa talouttamme, joten kaikilta vaaditaan maskien käyttöä, hygieniaa sekä sosiaalisen etäisyyden noudattamista.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/alicante/2020/07/23/coronavirus-alicante-multas-no-llevar-mascarilla/2285191.html

https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/07/25/multas-100--mascarilla-30000/2285720.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Kirjoita kommentti