Costa Blancan suomalaiset sivut

Opiskelijat ja koululaiset istuttivat puita Torreviejassa

Torreviejassakin perinteeksi muodostunutta kansainvälistä “Día de Arból” (suomeksi puun päivä) -tapahtumaa vietettiin taas asiaan kuuluvissa merkeissä. Noin sata koululaista ja opiskelijaa istuttivat viime viikolla Torreviejassa La Matan luonnonpuistoon erilaisia alueelle luonnostaan kuuluvia puita ja pensaita, esimerkiksi oratuomia, mastiksipistaasia sekä johanneksenleipäpuuta.

Torreviejassa Día de Arból -teeman merkeissä on tänäkin vuonna järjestetty useita istutustapahtumia, tässä uutisessa käsitellyn lisäksi.

Mukana istutustalkoissa olivat myös kaupungin varapormestari Fanny Serrano sekä luonnonpuiston väkeä, mukaanlukien puiston toimintavastaava Francisco Martínez. Muiden virkatehtäviensä ohella Fanny Serrano vastaa Torreviejassa myös ympäristö- ja luontoasioista.

Istuttamassa olleet koululaiset ja opiskelijat ovat IES Mare Nostrum -yhteiskoulun yläasteen ensimmäisen luokan oppilaita sekä puutarha-alan ammattiin opiskelevia nuoria.

Istutuspäivä oli kansainvälisen tapahtuman lisäksi myös osa Mare Natura -ohjelmaa jossa pyritään suojelemaan ekosysteemiä ja lisäämään luonnon biodiversiteettiä eli monimuotoisuutta. 

Katso myös:
Parque Natural Lagunas de la Mata
http://www.parquesnaturales.gva.es/web/pn-lagunas-de-la-mata-torrevieja

Kirjoita kommentti