Costa Blancan suomalaiset sivut

Orihuelan ja Torreviejan taksit mahdollisesti yhteen kesäksi

Orihuelan kaupunki haluaa helpottaa alueen jokakesäistä taksipulaa yhdistämällä kaupungin taksiliikenteen osittain Torreviejan taksien kanssa. Mallissa taksit voisivat poimia kyytiin kesän turistikautena asiakkaita myös toisen kunnan alueelta mutta vain virallisilta taksitolpilta.

Orihuelan julkisesta liikenteestä vastaavan Begoña Cuarteron mukaan käytäntö rajattaisiinkin vain kesän turistikauteen. Ajoittaisen taksipulan helpottamisen lisäksi tavoitellaan myös kuljettajille tulevaa hyötyä kun esimerkiksi Torreviejasta Orihuela Costalle kyytiläiset vieneen taksin ei tarvitsisi enää ajaa takaisin auto tyhjänä.

Taksien etuja valvovat järjestöt ja molempien kaupunkien päättäjät ovat jo asialle antaneet hyväksyntänsä, seuraavaksi odotellaan Valencian itsehallintoalueen siunausta asialle.

Orihuelassa oppositiossa olevan Compromís -puolueen edustajat ovat käyttäneet tilanteen hyödyksi moittimalla Orihuelan kaupunkia pihtailusta taksilupien myöntämisessä. Heidän mukaansa etenkin Orihuela Costan asukasmäärä kasvaa jatkuvasti ja kaupunkisuunnittelussa ei julkista liikennettä ole heidän mukaansa kehitetty asiaan kuuluvalla tavalla. Tämän takia monet ovat pakotettuja käyttämään taksia jokapäiväisten asioidensa hoitamiseen, toteaa Compromís.

Taksilupia Orihuelassa on suunnilleen puolet vähemmän kuin Torreviejassa.

Artikkelin kuvassa Zenia Boulevard -ostoskeskuksen taksitolpan jono, kuva Compormis -puolueen kotisivuilta.

Kirjoita kommentti