Costa Blancan suomalaiset sivut

Ministerio de Trabajo y Seguridad Social

Pätkätyöt ja huono palkkaus rasittavat Alicanten sosiaaliturvaa

Espanjan muutaman vuoden takaisen talouskriisin vaikutukset näkyvät edelleen myös Alicanten provinssin työllisyydessä. Ammattiliitot muistuttavat, että vaikka viime vuodet ovat olleet talouden elpymisen aikaa, ei palkka- eikä työolojen kehitys ole seurannut mukana. Palkat ovat pysyneet jäädytettyinä tai ovat nousseet hyvin vähän.
 
Alhaiset palkat, epävarmuus, osa-aikatyö ja ylityöt, joista ei makseta, ovat pääsyitä siihen, että sosiaaliturvamaksuista saatavat tulot eivät kasva tarvittavalla nopeudella, kertoo ammattiliitto UGT: n (= Sindicato Unión General de Trabajadores) aluesihteeri Yaissel Sánchez. Tämän vuoden tammi-elokuun tilastojen mukaan jopa 41,42% kaikista uusista työsuhteista on osa-aikaisia.
 
Sosiaaliturvamaksujen vähäisyys on vakava uhka eläkkeille, jotka maksetaan sosiaaliturvamaksuista. Viimeisin eläkeuudistus vuodelta 2013 oli entisen pääministerin Mariano Rajoyn hallituksen aikaansaannos. Se takasi eläkeläisille vähintään 0,25 prosentin vuosittaisen korotuksen ja sai tuhannet eläkeläiset liikkeelle vaatimaan indeksikorotusta. Paineen alla eläkekorotuksia jouduttiinkin nostamaan 1,6 prosenttiin. Jos taloustilanteesen ei tule muutoksia ennen seuraavaa vuoden 2020 tarkistusta, uhkana on paluu takaisin 0,25 prosentin tasoon. Tämä on raivostuttanut sekä eläkeläiset että ammattiliitot, jotka sanovat, että että eläkkeet on suojattu lailla.
 

Kirjoita kommentti