Costa Blancan suomalaiset sivut

Poliisit moittivat valvontakameroiden puutteellisuutta, kaupunginjohto vastaa

Torreviejan kaupunginjohto on ottanut kantaa paikallispoliisien työolosuhteita kuten turvallisuutta ja etuja valvovan yhdistyksen Sipolin kritiikkiin kaupungin valvontakameroiden puutteellisuuksista.
 
Sipol (Sindicato de Policías Locales de la Comunidad Valenciana) nosti turhautumisensa esiin kuukausi sitten julkisella tiedotteella väittäen, että suurin osa asennetuista kameroista ei toimi valvontatehtävissä kuten pitäisi - esimerkiksi rekisterikilpien luku- ja tunnistustoimintoa ei ole heidän mukaansa voitu hyödyntää. Esimerkkitapauksena Sipol käytti poliisin ratsiasta karkuun kaahannutta autoa, jonka rekisterinumeroa ei saatu asennetuista kameroista huolimatta selville.
 
Javier Manzanares (PSOE) on vastannut virkansa puolesta kritiikkiin lausunnolla jonka mukaan kameroista vain neljännes toimii puutteellisesti tai ei ollenkaan. Manzanares myös ilmoitti kaupungin aloittavan erityyppisistä valvontakameroista koostuvan järjestelmän modernisointiurakan jossa 200 kameraa, mukaan lukien rekisterikilpien tunnistusjärjestelmä, uusitaan.
 
Kuvassa kameravalvottu risteys Torreviejassa. Kuva Google Maps, muokkaus Torrevieja.fi

Kirjoita kommentti