Costa Blancan suomalaiset sivut

Provinssin suuret kaupungit toimenpiteisiin ilmanlaadun parantamiseksi

Alicante, Elche ja Alcoy suunnittelevat rajoittavansa kaupungin sisäistä liikennettä lisäämällä kävelykatuja ja asentamalla uusia sähköautojen latauspistettä. Toimenpiteiden tarkoituksena on vähentää ilmansaasteita.
 
Auringonsäteily, maa-, lento- ja meriliikenteen ja teollisuuden päästöt sekä Alicanten rannikkoalueen kaupungistuminen yhdessä aiheuttavat troposfäärisen otsonin lisääntymistä. Nämä otsonit ovat terveydelle haitallisia epäpuhtauksia ja kasvihuonekaasuja.
 
Alicantessa kaupunginvaltuusto hallinnoi saasteiden torjuntaan suunniteltuja toimenpiteitä. Pormestari Luis Barcala esitteli suunnitelmat äskettäin Madridin ilmastokokouksessa. Suunnitteilla on muun muassa hybridi- ja sähköajoneuvojen lisääminen julkisessa liikenteessä, verohyvityksiä niiden hankinnan kannustamiseksi, sähköautojen latauspisteiden lisääminen ja aurinkovoiman käyttö julkisten rakennusten kuten koulujen lämmittämiseen. Kaupunginvaltuusto on myös suunnitellut laajentavansa kävelykatualueita reilusti nykyisestä sekä rakentavansa uusia paikoitusalueita keskustan lähelle, jotta ihmiset saadaan liikkumaan jalan.
 
Elchessä suunnitelmiin kuuluu myös sulkea keskustan alueita autoilta, sekä ottaa käyttöön hybridiajoneuvoja julkiseen liikenteeseen.
 
Benidorm aikoo asentaa yli 200 uutta sähköauton latauspistettä ympäri kaupunkia sijaitseville parkkipaikoille. Tarkoituksena on, että sähköautolla ajavien ei tarvitse kierrellä ympäri kaupunkia parkkipaikkaa ja latauspistettä etsiessä.
 
 

Kirjoita kommentti