Costa Blancan suomalaiset sivut

Image: 

Rahoitus Espanjan asuntoon

Asunnon hankintaa Espanjasta harkitessa kannattaa tutkia myös rahoitusvaihtoehdot. Pankkien yleisen käytännön mukaisesti toisessa maassa oleva asunto ei kelpaa lainan vakuudeksi. Täten vaihtoehtoina on laina Suomesta suomalaisin vakuuksin tai laina Espanjasta, tällöin lainan vakuutena toimii täältä ostettava asunto.
 
Espanjalaiset lainat kilpailukykyisiä

Espanjan viime aikoina elpyneen talouden ansiosta pankit täällä myöntävät lainoja hyvinkin kilpailukykyisin ehdoin. Suomalaiset ja muut pohjoismaalaiset ovat pankkien halutuimpia asiakkaita, ja tämä näkyy lainaehdoissa: lainaa myönnetään jopa 80% asunnon määritetystä arvosta, pankin marginaali on matala ja laina-aikojen mitoituksella kuukausierät pysyvät kohtuullisina.
 
Sopivan asuntokohteen löydyttyä mahdolliseen lainahakemukseen tarvitaan selvitys tuloista (palkka, eläke, yrittäjätulo tai vast.), mahdollinen selvitys varallisuudesta ja pankkihistoriasta Suomesta, kopio passista tai muu henkilöllisyystodistus sekä tiedot ostettavasta kohteesta. Suomesta toimitettavat tulo- yms. selvitykset voivat olla suomenkielellä. Pankki tekee lainapäätöksen hakijoiden tietojen sekä ostokohteen arvonmäärityksen (esp. tasación) perusteella. 
 
Toisinaan edellytetään henki- tai kotivakuutusta. Lainan maksua varten avataan tili pankkiin joka lainan myöntää.
 
Esimerkkilaskelma: laina espanjalaisesta pankista, laina-aika 20 vuotta, korkoprosentti 2,25%.


 

Uusi asunto, hinta

165 000 €

Kaupan sivukulut n. 13 % (verot yms.)

21 450 €

Asunto yhteensä sivukuluineen

186 450 €

Oma osuus

86 450 €

Rahoitettava osuus

100 000 €

Lyhennys /kk

518 €

 
Vuokratuloista lainanlyhennykset

Moni kattaa lainanlyhennyksensä joko osittain tai kokonaan vuokraamalla Espanjan asuntoaan suomalaisille lomanviettäjille niinä aikoina kun itse eivät täällä oleskele. Uudet, järkevästi kalustetut ja varustellut asunnot ovat kysyttyjä loma-asuntoja. Yhteistyökumppanimme kautta omistajien vuokrasaatavilla on aina takuu. Asunnon omistajilta ei peritä kiinteitä kuluja tai maksuja asunnon vuokralle antamisesta, vuokravälitystä hoitava yritys veloittaa palkkionsa suoritusperusteisesti vuokratuloista.
 
Ota yhteyttä kun haluat tietää lisää asunnon rahoitusmahdollisuuksista. Soita +34 640 609 863 tai Suomesta soitettaessa 050 595 5957.
Voit myös lähettää sähköpostia os. riikka.aukee@grupomercal.com

 

>> KATSO ASUNTOTARJONTAMME TORREVIEJA.FI -SIVUILTA >>