Costa Blancan suomalaiset sivut

Rakennustyömaat jumissa lupien viivästyessä

Rakennuslupahakemusten käsittely takkuaa pahasti Alicanten provinssissa ja on estänyt yli 5000 uuden rakennusprojektin käynnistymisen. Projektien aloittaminen viivästyy keskimäärin vuodella. Viiveitä on myös korjausta ja saneerausta varten haettujen lupien käsittelyssä.

Pahimmat viiveet ovat Déniassa, Orihuelassa, Alicantessa, Xàbiassa, Teuladassa, El Campellossa ja Elchessä. Näillä kunnilla on lupahakemuksia odottamassa viime vuodelta saakka.

Rakennusala työllistää provinssissa 30 000 ihmistä ja viiveet vaikuttavat suoraan alan työllisyyteen. Ne vaikuttavat epäsuorasti myös rakentamisen kustannuksiin ja nostaa yhden rakennuskerroksen hintaa keskimäärin 13 500 euroa, kerrotaan Alicanten rakennusalan liitosta Proviasta (Asociación de promotores immobiliarios de la provincia de Alicante).

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/06/14/paralizacion-licencias-obra-bloquea-inicio/2273199.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Kirjoita kommentti