Costa Blancan suomalaiset sivut

Rio Secon maisemia

Retkivinkki: kävely ja lounas Rio Secon maisemissa

Pilar de la Horadadan kunnassa Río Secon luonnonpuistoalueella on kaunis noin neljän kilometrin pituinen kävelyreitti, joka kulkee pääosin Río Secon (= kuiva joki) uomassa. Reitti on helppokulkuinen, kohtalaisen hyvin merkitty ja se sopii myös lasten kanssa kuljettavaksi. Reitin varrella voi ihailla eroosion kuluttamia keltaisia kallioseinämiä, jotka nousevat paikoin metrien korkeuteen. Nimestään huolimatta joessa on paikoin vettä ainakin syksyisin sateiden jälkeen.
 
Paikoitusalueita löytyy pari, joista ensimmäinen sijaitsee aivan maalaisravintola Méson Río Secon vieressä. Matkaa Torreviejasta on alle 30 kilometriä. Tie lähtöpaikalle Méson de Río Seco -ravintolan paikoitusalueelle löytyy täältä. Wikilocin reittikuvaus löytyy täältä.  Río Secon alueesta löydät myös lisätietoa Pilar de La Horadadan ayuntamienton sivuilta.
 
Emme suosittele kävelyä kuumimpaan kesäaikaan, koska reitti kulkee uoman pohjalla tuulensuojassa ja kuumaan aikaan se voi tuntua ahdistavalta. Reitin voi kävellä kuinka päin haluaa, koska se on kiertoreitti. Jos lähdet kävelemään paikoitusalueelta tietä eteenpäin ravintolan ohi, kuljet ensimmäiset sadat metrit kadulla talojen vierustaa. Pian katu päättyy jälkimmäisen pysäköintialueen luo ja reitti kääntyy oikealle alas Río Seco -joen uomaan. Huomioithan, että merkittyjä reittejä on kaksi: neljän kilometrin pituinen Ruta Senderismo Pinar de Campoverde sekä kymmenen kilometrin pituinen Ruta Senderismo Río Seco. Seuraa Ruta Pinar de Campoverden kylttejä pysyäksesi lyhyemmällä reitillä.
 
Reitti kulkee pääosin joen uomassa, joten sitä on helppo seurata. Loppumatkassa kannattaa olla hereillä, ettet kadota reittiä, kun se nousee taas tielle. Tie kulkee sitruuna- ja oliivipuuviljelmien vierellä. Seuraa tietä takaisin pysäköintialueelle. Matkaan kuluu noin tunti.
 
Kävelyn jälkeen on hyvä aika istahtaa Méson de Río Secon terassille virkistävälle juomalle tai lounaalle. Ravintola on perinteiseen tapaan sisustettu ja viihtyisä. Ruokalista on laaja ja ravintola saa hyviä arvosteluja Tripadvisorin käyttäjiltä.

Kirjoita kommentti