Costa Blancan suomalaiset sivut

Rojales menettämässä 700 000€, syynä asukaskato

Espanjassa ulkomaalaisia muistutetaan säännöllisesti kaupungin asukkaaksi ilmoittautumisen tarpeellisuudesta. Kaupunkien budjeteissa esimerkiksi julkisten varojen tukiosuus muodostetaan osittain juuri näiden virallisten asukaslukujen mukaan, tällä on suora vaikutus esimerkiksi puhtaanapitoon, teiden ja katujen kunnossapitoon, terveydenhuoltoon sekä muihin julkisiin palveluihin.

Rojales menettämässä 700 000€
Rojaleksen kaupunki lähellä Torreviejaa on menettämässä ensi vuoden budjetistaan 700 000€ valtiollisia tukia asukasluvun pienenemisen takia. Asukasluku on virallisten tietojen mukaan n. 19000 aikaisemman 22000 sijaan. Kaupungin pormestari Antonio Pérez kehottaakin nyt kaikkia asukkaita vähintään tarkistamaan tilanteensa ja tarvittaessa rekisteröitymään asukkaaksi mikäli pääsääntöisesti kaupungissa asuvat. Rekisteröityä ei tarvitse jos oleskelu on vähäistä tai epäsäännöllistä, eikä mitään tarvetta julkisille palveluille ole, tyypillisin tilanne on loma-asunnon omistajat jotka käyvät lomailemassa kerran-pari vuodessa.

Padron Torreviejassa
Torreviejassa padron-rekisteröinti eli "empadronamiento" tarvitaan tyypillisesti mm. kouluihin ilmoittautuessa, residenciaa haettaessa, kaupunkilaisen etukorttia (mm. bussikortti) haettaessa sekä muihin julkisen sektorin palveluihin rekisteröitymisessä. Tilanne on sama Torreviejassa, eli kaupungin viranomaiset ovat kehottaneet vakituisia asukkaita rekisteröitymään julkisten palveluiden oikean tarpeen määrittämiseksi.

Kirjoita kommentti