Costa Blancan suomalaiset sivut

Sakkoja jäteastioiden väärinkäyttäjille luvassa

Torreviejan kaupunginhallinto alkaa valvoa tehostetusti “solo podas” -merkinnällä varustettujen, kaupungin asukkaiden käyttöön tarkoitettujen oksien, risujen ja mm. palmunlehvien keräämiseen tarkoitettujen keräysastioiden käyttöä.
 
Ongelmaksi ovat muodostuneet joidenkin puutarha-alan yritysten ja ammattilaisten käytäntö viedä asiakastöistään kertyneet puutarhajätteet em. astioihin. “Solo podas” merkinnällä varustetut julkiset tyhjennysastiat ovat vain yksityisten ihmisten käyttöön tarkoitettuja, muistutetaan kaupunginhallinnosta.
 
Kaupungin pormestari José Manuel Dolón on pitänyt aiheesta palaverin kaupungin jätehuoltoa sopimusperusteisesti hoitavan Accionan edustajien kanssa. Accionan mukaan näiden heidän vastuulleen kuuluvien astioiden väärinkäyttö on yleistä ja näistä on runsaasti todisteita, mm. valokuvia kun puutarhurit tyhjentävät suoraan autonlavalta oksat astioihin.
 
Kaupunginjohto toivoo myös asukkailta aktiivisuutta ongelman kitkemiseksi mikäli väärinkäyttöä havaitaan. Valokuvat ja autojen rekisterinumerot toimivat todistusaineistona selkeissä rikkomuksissa joista toivotaan ilmoitusta paikallispoliisille.
 
Sakkorangaistuksia on jo jaettu ja tullaan jakamaan lisää tarvittaessa. Sakot liikkuvat 750 - 3000 euron välillä.
 
HUOM! Kuvan puutarhurit veivät palmunlehvät oikeaoppisesti mukanaan eivätkä näinollen liity uutiseen. Lue aiemmin julkaistusta artikkelistamme miten Torreviejassa lajitellaan jätteet.

Kirjoita kommentti