Costa Blancan suomalaiset sivut

Playa de Alicante

Saksalaiset haluavat etätöihin Alicanteen

Alicanten rakennusalan liiton Provian mukaan työikäiset keskieurooppalaiset ovat entistä kiinnostuneempia oleskelemaan pidempiä aikoja Espanjassa etätöitä tekemällä. Koronapandemian aikana monet eurooppalaiset ehtivät tottua etätyön mukavuuteen ja haluaisivat jatkaa sitä. Yhä useammat jatkaisivat sitä kuitenkin mieluiten etelän auringossa ja lämmössä.

Provia on saanut paljon yhteydenottoja etenkin saksalaisilta, jotka hakevat tilavia asuntoja lähellä palveluja ja kuitenkin kaukana suurkaupunkien kiireestä ja hälystä. Saksan jäykkä lainsäädäntö on vihdoin alkanut helpottamaan etätyömahdollisuuksia, mikä on lisännyt kiinnostusta kakkosasunnon hankkimiseen Espanjasta. Saksalaisia kiinnostaa erityisesti Alicanten rannikkoseutu.

Saksalaisten lisäksi myös työikäiset ruotsalaiset, norjalaiset ja hollantilaiset ovat osoittaneet kasvavaa kiinnostusta siirtymään osaksi vuotta Alicanten seudulle. "Etätyö luo monia mahdollisuuksia, jotka meidän on hyödynnettävä. Korkean ostovoiman omaavien ammattilaisten saapuminen alueelle hyödyntää Alicantea taloudellisesti”.

Lähde: https://www.expansion.com/valencia/2020/06/18/5eeb3e07e5fdea9b4e8b45b2.html

Kirjoita kommentti