Costa Blancan suomalaiset sivut

Sponsoroitu: Tietoa Espanjan sähkömarkkinoista

TÄMÄ ARTIKKELI ON ESCANDINAVA DE ELECTRICIDAD:IN SPONSOROIMA
SISÄLTÖ JA KUVAT © ESCANDINAVA DE ELECTRICIDAD

Sähkömarkkinoita hallitsevat edelleen kolme suurta yritystä, jotka tuottavat, siirtävät ja myyvät sähköä loppukäyttäjille. Lisäksi on valittavissa yli 200 pienempää sähköyhtiötä ja vielä useampia erilaisia sopimuksia (”Tarifa”).

Monet sähköasiakkaat uskovat edelleen, että voivat menettää sähkönsä, mikäli valitsevat jonkun muun kuin hallitsevan paikallisen tarjoajan. Tämä ei pidä paikkaansa. Espanjassa asiakas on yhteydessä suurimmassa osassa tapauksista vain sähkönmyyjään, ja siirtomaksut laskutetaan sähkönmyyjän toimesta, tapa jonka myös Pohjoismaat omaksuvat muutaman vuoden kuluessa. Uusien älykkäiden mittareiden tautta useimpien ihmisten ei enää tarvitse lukea sähkömittariaan.

Myös paikallisten sähköasiakkaiden mielestä sähköasiat ovat vaikeita: Paikallisen kilpailuviranomaisen CNMC:n teettämän tutkimuksen mukaan Espanjan sähköasiakkaat ovat melko tyytymättömiä omaan sähkömyyjäänsä. Sama tutkimus kertoo myös, että noin puolet sähköasiakkaista ei ymmärrä omaa sähkölaskuaan.

Mistä sähkölasku siis koostuu?
1. Tilattu sisään tuleva voima, kW («Potencia contratada») Espanjassa asiakkaan tulee tilata oma maksimivoima ja tarve riippuu siitä, mitä sähkölaitteita kodissa on ja käytetään samaan aikaan. Tämä laskutetaan euroissa per kW ja summa on sama joka kuukausi. Jos voima on liian alhainen, alkavat sulakkeet hyppiä sähkötaulussa. Jos voimat ovat yläkantissa, maksat liiasta voimasta, jota et käytä.
2. Kulutus, kWh («Energia consumida»)
Asiakkaalla voi olla sama hinta kellon ympäri. Mutta hän voi hyödyntää myös halvempia yö- ja aamupäivähintoja, mikäli suuren osan kulutuksesta voi siirtää tähän ajankohtaan. («Discriminacion Horaria»)
3. Muut kulut («Otros conceptos»)
Asiakkaan laskuun on saattanut ilmestyä erilaisia kuluja niitä pyytämättä. Tyypillisesti tämä koskee erilaisia vakuutuksia, jotka monissa tapauksissa kattaa samat kuin normaali kotivakuutus. Tarkista tämä kohta ja arvioi, tarvitsetko palvelua.
4. Sähkövero (”Impuesto Electricidad”)
5. Mittarivuokra (”Alquiler equipos”)
6. Arvonlisävero 21 % ("IVA")

Me, Escandinava de Electricidad (EdE), olemme pieni Fortumin omistama yritys Barcelonassa ja olemme olleet markkinoilla vuodesta 2008, jolloin markkinat vapautettiin. Tavoitteenamme on tehdä asioista helpompaa ja tehdä ne paremmin; «Scandinavian Way».

Tarjoamme vain yhtä sähkösopimusta, joko ilman aikarajoituksia tai sen kanssa, jotta asioita ei vaikeutettaisi entisestään. Hintamme ovat yleensä 5-15 % halvempia kuin vapaiden markkinoiden suurilla yrityksillä. Sen lisäksi kaikki toimittamamme sähkö on 100 % vihreää, koska uskomme kestävään kehitykseen ja kulutukseen. -Pertti Mäntynen, EdE.

Sopimuksissamme ei ole myöskään piilotettuja maksuja (katso kohta 3.) tai sopimusaikaa, korostaa Mäntynen.

Voimantarpeet voi myös kartoittaa, jotta vältytään ylimääräisen kapasiteetin maksamisen (katso kohta 1.).

Toivomme, että voimme pian toivottaa sinut tervetulleeksi Escandinava de Electricidad’iin ja lupaamme tehdä kovasti töitä sen eteen, että olet tyytyväinen palveluihimme, kertoo Pertti.

Tämän tarvitsemme sinulta: nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, kansallisen henkilökortin kopion valokuvilla / passi, kopio pankkiyhteydestä ja yksi aikaisempi sähkölasku. Myyjänvaihto kestää yleensä noin viisi päivää.

Lisätietoja puhelimitse ja sähköpostilla:
Pertti Mäntynen
pertti.mantynen@escandinavaelectricidad.es
Escandinava de Electricidad
Tel.: +34 900 373 681
www.escandinavaelectricidad.es

Kirjoita kommentti