Costa Blancan suomalaiset sivut

SPONSOROITU: Tutustumismatka keväiselle Costa Blancalle?

Tämä on Grupo Mercalin sponsoroima artikkeli.

Onko tutustumismatka ja mahdollinen asunnon hankinta Costa Blancalta mielessä? Olen koonnut tähän artikkeliin muutaman vinkin keväistä Espanjan matkaasi varten. Ota yhteyttä sivun oikeassa reunassa alhaalla olevalla lomakkeella jos voin olla avuksi, autan mielläni tutustumismatkasi suunnittelussa.

Kulunut talvi on ollut täällä Costa Blancalla poikkeuksellisen lämmin. Päivälämpötiloissa yli 20°C on joulu-tammikuussa ollut enemmän sääntö kuin poikkeus eikä sateita juuri ole osunut. Meriveden lämpötila on n. 17°C nyt talvella. Ensimmäinen turistiaalto koetaan pääsiäisen aikaan, mm. Madridista tulee espanjalaisia viettämään pitkiä juhlapyhiä Torreviejan seudulle.
 
Tammi-helmikuussa juhlitaan karnevaaleja, katolisten useita päiviä kestäviä juhlallisuuksia pääsiäisen aikaan valmistautumiseksi. Torreviejassa karnevaalit ovat merkittävässä asemassa, mm. kouluissa on omat karnevaalijuhlat ja kantakaupungissa näyttäviä kulkueita joihin valmistaudutaan koko vuosi. Pukuja valmistetaan ja koreografioita hiotaan. Kaupungin keskusta pyhitetään kulkuepäivinä pelkästään karnevaaliväen käyttöön.
 
Maaliskuussa juhlitaan pääsiäistä eli Semana Santaa, katolisten suurinta kirkollista juhlaa. Kaupungilla Semana Santa näkyy paitsi lisääntyneenä vilkkautena lomailijoiden muodossa myös upeina kulkueina. Kulkueita pääsiäisenä järjestetään Torreviejassa kaikkina vuorokauden aikoina. Kirkollisen juhlan ollessa kyseessä myös messuja järjestetään Torreviejan kirkoissa.
 
Huhtikuussa on Torreviejassa järjestetty mm. perinteeksi muodostunut "Ruta de Tapa" -tapahtuma. Ravintolat ja baarit ympäri kaupunkia tarjoavat erilaisia tapas-annoksia pikkurahalla ja asiakkaat voivat äänestää mielestään parasta.
 
Toukokuussa Torreviejassa juhlitaan kaupungin suurimman yleisötapahtuman, Feria de Mayon merkeissä. Kaupungin sataman liepeillä sijaitseva feria-alue täyttyy ravintolateltoista joissa syödään ja juodaan hyvin sekä tietysti tanssitaan perinteisissä sevillanas-asuissa. Konsertteja, tanssiesityksiä, laulukilpailuja sekä näyttäviä espanjanhevosia ihaillaan viikon verran. Jos olet tulossa toukokuussa Torreviejaan ja suunnittelet majoittuvasi hotellissa, kannattaa tehdä varaus ajoissa. Hotellit täyttyvät ferioiden aikaan äärimmilleen.
 
Toukokuussa myös rannat vetävät ihmisiä puoleensa. Ilmat ovat lämmenneet 25-27°C tietämille mutta keskikesän paahteesta tai tungoksesta ei vielä ole tietoakaan.
 
Liikunta ja ulkoilu

Torreviejan seutu lähikuntineen tarjoaa upeat puitteet kaikenlaiselle liikunnalle - sauvakävelyä, tennistä, tietysti golfia, pyöräilyä ja patikoimista La Matan luonnonpuistossa. Golf-kenttiä lähiseuduilla on useita. Sauvakävelyä voi täällä harrastaa myös porukassa ilman sen kummempia jäsenyysneuvotteluja, katso aiheesta tehty raportti Torrevieja.fi -verkkolehden YouTube -kanavalta. Golfia täällä pelataan aurinkoisessa säässä ympäri vuoden, paikallinen golf-seura Club Finlandia Golf Costa Blanca on suurin ulkosuomalainen golf-seura.
 
Kulttuuririennoista pitää mainita erikseen Torreviejassa viime syksynä toimintansa aloittanut kulttuurikeskus Ratto-Talli. Stand-up -komiikkaa, teatteria ja musiikkiesityksiä tarjoavan Ratto-Tallin ohjelmatiedot löydät heidän kotisivujen lisäksi Facebookista os. https://www.facebook.com/rattotalli
Kannattaa myös tutkailla Torreviejan muuta kulttuuritarjontaa, kevään kulttuurikalenterin voit ladata tästä linkistä.
 
Costa Blancan markkinat
Jokaviikkoinen huvi ja hyöty ovat myös alueen kuuluisat markkinat. Torreviejassa keskiviikkoisin (La Mata) ja perjantaisin (kantakaupunki) järjestettävien markkinoiden lisäksi lähellä ovat mm. "peltomarkkinat" Guardamarissa sunnuntaisin sekä lauantaisin Orihuela Costalla (Playa Flamenca) järjestettävät markkinat. Tuoreita kasviksia, hedelmiä ja muita herkkuja sekä vaatteita, kenkiä ja kodin tekstiilejä löytyy runsain mitoin hyvinkin edulliseen hintaan. Costa Blancan markkinapäivät tarkistat tästä linkistä. Katso myös hiljattain julkaistu video Torreviejan markkinoista

Majoitus ja lennot


Kalustetut ja varustellut loma-asunnot
Yhteistyökumppaniltamme TorreTeam Niklanderilta vuokraat vaivatta kalustetun ja varustellun loma-asunnon. Lisäpalveluina mm. kuljetukset kentältä asunnolle ja takaisin kentälle. Lisätietoja http://torreteam.com

Hotelleja Torreviejasta löytyy useita, alla pari joissa asiakkaamme ovat majoittuneet:

Hotel Dña Monse Spa & Golf
Torrevieja, Los Balcones
☆☆☆☆
 
Hotel Fontana Plaza
Torreviejan keskusta
 
Norwegian julkaisi hiljattain koko kevään lentoaikataulut ja hinnaston Helsinki-Alicante-Helsinki -lennoille. Yhdyslennoilla Norwegianilla pääset Alicanteen myös Oulusta ja Rovaniemeltä. Norwegianilla on useampi suora lento viikossa tänne Espanjan lämpöön, lisäksi on lentoja mm. Tukholman ja Kööpenhaminan kautta. Ryanair ei toistaiseksi lennä Suomesta Alicanteen. Katso lentotilanne Norwegianin sivuilta, os. http://bit.ly/1W4tJUb

Myös SAS-lentoyhtiö lentää Helsingistä Tukholman ja Oslon kautta Alicanteen: https://www.flysas.com/fi/fi/
 
Vuokra-autoilu Espanjassa on keväällä (low-season) edullista. Vuokra-autolla liikut vaivatta ja turvallisesti lomasi ajan, hurautat helposti vaikka sunnuntaisille peltomarkkinoille Campo de Guardamariin. Tiet ovat Espanjassa pääsääntöisesti hyvässä kunnossa ja liikenne sujuvaa. Vinkit auton vuokraamiseen löydät tästä artikkelista.
 

Tutustu Torreviejaan webissä

Torrevieja.fi -verkkolehti
www.torrevieja.fi
Costa Blancan Suomalaiset Sivut
 
Torrevieja.fi -verkkolehden Facebook-sivu
https://www.facebook.com/torrevieja.fi/
Käy tykkäämässä, pysyt kartalla Costa Blancan tapahtumista.
 
Torrevieja-aiheinen keskusteluryhmä Facebookissa:

https://www.facebook.com/groups/torrevieja.fi/
Keskustelua akselilla Torrevieja - Costa Blanca - Espanja
 
Torrevieja.fi -verkkolehden videokanava, Torrevieja-aiheisia videoita:
 

Tervetuloa Torreviejaan!

Autan mielelläni matkasi suunnittelussa ja toteutuksessa. Käydään tutustumassa uusiin asuntokohteisiin Costa Blancan keväästä nauttimisen lomassa.
 
Ota yhteyttä sähköpostitse, riikka.aukee@grupomercal.com. Puhelimitse tavoitat numerosta +34 640 609 863 tai Suomesta soitettaessa 050 595 5957.
 
Aurinkoisin terveisin,
 
 

Kirjoita kommentti