Costa Blancan suomalaiset sivut

Paimen ja lampaita La Matassa (Torrevieja)

Suosittu paimenkurssi saa jatkoa

Hyvät koulutusuutiset Valencian alueella saavat jatkoa. Monien haaveilema alanvaihdos ja paluu luontoon on askeleen lähempänä. Suosituksi osoittautunut Valencian aluehallinnon järjestämä paimenkurssi on saamassa jatkoa tänä vuonna.

Lammas- ja vuohifarmareiksi ja paimeniksi suuntaaville tarkoitettu kurssi järjestetään huhti-toukokuussa. Paikkoja on rajatusti, vain 30 pääsee mukaan. Ilmoittautuminen päättyy maaliskuun 20. päivä.

Kurssilla teoriaa opiskellaan 40 oppituntia, käytännön harjoittelujakso on yhteensä 44 tuntia ja päälle muutama päivä erikoistumisopintoja 20 tuntia.

Kurssin perusopetus sisältää mm. alkeet karjantilan hoidosta, eläinten fysiologiasta, hygieniasta, ravitsemuksesta sekä eläinten hyvinvoinnista.

Käytännön työharjoittelut suoritetaan oikeilla maatiloilla sekä juustoloissa.

Elinkeino on Valencian alueella edelleen voimissaan lähes 3000 maatilan muodossa. Kaikista Valencian maatiloista 3/4 on lammas- ja vuohitiloja. Alicantessa tiloja on tällä hetkellä 900.

HUOM: kiinnostuneet voivat ladata kurssiohjelman tästä linkistä

Ilmoittauminen ja lisätietoja kurssista: cursos_especializacion@gva.es ja web: http://www.agroambient.gva.es/web/desarrollo-rural/transferencia-tecnologia-formacion

Kirjoita kommentti