Costa Blancan suomalaiset sivut

Alicante Gastronomica

Tähtikokit kokkaavat solidaarisuusaterioita

Yli 500 vapaaehtoista kokkia Alicanten provinssissa valmistavat päivittäin tuhansia solidaarisuusruoka-annoksia apua tarvitseville. Mukana kokkaamassa on useita Michelin-tähdillä palkittuja huippukokkeja.

Toiminta sai alkunsa, kun toukokuulle suunnitellut Alicante Gastronómica -messut jouduttiin koronapandemian takia siirtämään myöhemmäksi. Sadat tuottajat, ravintoloitsijat, majoitusalan ammattilaiset, kokit, vapaaehtoiset ja kansalaisjärjestöt yhdistivät voimansa ja aloittivat valmistamaan kiinni menneissä ravintolatiloissa ruoka-annoksia köyhille.

”Alkuun annoksia valmistettiin 300 päivässä, mutta apua tarvitsevia on ollut todella paljon ja nyt annoksia tehdään jo 3000 päivätahtiin. Niitä on valmistettu yhteensä jo 130 000”, kertoo Alicante Gastronómica Solidaria -yhdistyksen puheenjohtaja Carlos Baño.

Toimintaa on 27 eri kunnassa, muun muassa Alicantessa, Torreviejassa, Benidormissa ja Elchessä. Bañon mukaan toimintaa jatketaan niin kauan, kuin se on tarpeen. ”Ravintoloiden aukaiseminen on hiljentänyt hieman tahtia, koska vapaaehtoisia ravintola-alan työntekijöitä on nyt hankalampi löytää”.

Alicante Gastronómica -messut on siirretty syyskuulle ja ne pidetään Alicanten IFA:n messukeskuksessa. Vielä ei ole selvää, millaisiksi ne muodostuvat. Baño haluaa ainakin huomioida jotenkin solidaarisuustoimintaan osallistuneet yritykset ja vapaaehtoiset.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/06/15/chefs-estrellas-michelin-han-puesto/2273403.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Kuva: Alicante Gastronómica

Kirjoita kommentti