Costa Blancan suomalaiset sivut

Tasoituksista

Tasoituksista

Useimmat varmaan tietävätkin, että vuonna 2020 siirrytään uuteen tasoitusjärjestelmään nimeltään WHS (World Handicap System). Tasoitus tullaan laskemaan kaikkialla maailmassa samalla tavalla, mutta järjestelmän käyttöönoton ajankohdassa on eroja maitten välillä. Näillä näkymin Suomessa kaikille lasketaan uusi tasoitus helmikuussa.

Uuden järjestelmän pääperiaate on, että otetaan 20 edellisestä kierroksesta 8 parasta, joiden keskiarvon perusteella tasoitus määräytyy. Tämä tarkoittaa, että uuden tasoituksen laskeminen itse on varsin hankalaa. Mahdollistahan on esim sellainen tapaus, että pelaaja saa vaikkapa 38 pistettä mutta silti tasoitus huononee. Uuden järjestelmän yhtenä etuna voitaneen pitää, että pelitaitojen hiipuessa (kuten meille senioripelaajille väkisin jossain vaiheessa käy) tasoitus elää ylöspäin entistä nopeammin. Tällöin ei enää yhtä herkästi tule tilannetta että tasoitus kuvaa vain sitä potentiaalia, joka pelaajalla on ollut 30 vuotta sitten.

Meillä Club Finlandiassa on ollut periaate, että kauden aikana jokainen ylläpitää tasoitustaan, se on reilua ja oikeudenmukaista sekä itseä että varsinkin muita kohtaan.  Emme ole virallinen golfseura, joten pelimme ovat luonteeltaan harjoituskierroksia (EGA:n termi EDS). Emme siis voi vaatia, että pelaajat päivittävät virallista tasoitustaan kilpailutulostemme perusteella mutta toki voivat sen halutessaan tehdä. Edellytämme kuitenkin, että jokainen korjaa sitä epävirallisesti itse kauden aikana. Tästä syystä useimmilla jäsenillämme on kaksi tasoitusta, virallinen EGA –tasoitus ja epävirallinen ”Espanja –tasoitus”, jota saa käyttää vain omissa kisoissamme.

Club Finlandian johtokunta on päättänyt, että toimimme tämän talven vanhalla systeemillä ja katsomme myöhemmin mitä seuraavana talvena tehdään.

Kilpailutoimikunta