Costa Blancan suomalaiset sivut

Tech Glass Systems S.L. - asumismukavuuden asiantuntija

Tämä on Torrevieja.fi -verkkolehden sponsoroitu yritysartikkeli. Lisätiedot toimituksesta, +34 640 581 659 tai email: jarno.halme@torrevieja.fi

Tech Glass Systems SL on Costa Blancalla operoiva, asumismukavuuden parantamiseen ja turvallisuuteen keskittyvä perheyritys joka toimittaa erilaisia terassi- ja parvekelasituksia sekä mm. alumiinista, raudasta ja teräksestä eri tarkoituksiin ovia ja portteja, kattoja ja muita rakenteita sekä markiiseja ja muita aurinkosuojia. Nyt yritys on laajentamassa toimintaansa aurinkosähköratkaisujen toimittajaksi.

Saimme verkkolehtemme haastatteluun yrityksen suomalaisen osakkaan Tiia Marika Toivosen, joka hoitaa taloushallinnon lisäksi mm. myyntiä, asiakaspalvelua ja projektien aikataulutuksia - kaikkien muiden tehtävien ohella. Tiian ja pariskunnan tarina on hieno esimerkki rohkeista ja ennakkoluulottomista yrittäjistä jotka ovat onnistuneet tavoitteissaan kovalla työllä ja oikealla asenteella.

Aloitimme haastattelun kysymällä mitä kuuluu Tiia Marikan työpäivään?

“Kiitos kysymästä, todella paljon kaikkea. Pienessä perheyrityksessä työnkuva on todella laaja joten hoidan päivittäisiä juoksevia asioita kuten asennusten aikataulutusta, tarjousten laadintaa ja laskutusta, valmiiden töiden luovutuksia asiakkaille ja kumppaniyhteyksiä. Käyn tapaamassa asiakkaitamme ja puhelimessa tulee puhuttua paljon päivän mittaan”, Tiia luettelee. “Pidän asiakkaat myös ajantasalla töiden etenemisestä jos työt tehdään kun asiakkaat itse eivät ole paikalla Espanjan asunnolla”. Tämä on hyvin paljon ollut suosiossa etenkin suomalaisasiakkaiden kanssa.

Yrityksen vetovastuun Tiia jakaa yhdessä miehensä Bobin kanssa. Asennukset ja valmistus hoituvat Bobin ja kahden muun työntekijän toimesta.

Espanjaan Tiia päätyi yhdeksän vuotta sitten. Markkinoinnin ja verkkokaupan opiskelut Turun ammattikorkeakoulussa olivat työharjoittelua vaille valmiit ja Tiia haki ja sai harjoittelupaikan Espanjasta. “Olin suorittanut kaiken muun opintoihini liittyvät asiat kuten päättötyön jo valmiiksi ja tulin tänne Espanjaan suorittamaan kuuden kuukauden työharjoittelua. Harjoittelun lopussa tänne jääminen alkoi tuntua oikealta ratkaisulta, ja kun mitään kummempia siteitä ei Suomeen sillä hetkellä ollut, jäin tänne. Toki mieheeni Bobiin tutustuminen siivitti osaltaan päätöstä”, Tiia hymyilee.

Nyt Tiian elämä on juurtunut vahvasti Espanjaan, perheyrityksen toinen sukupolvikin on jo kasvamassa täällä - pariskunnalla on kaksi tarhaikäistä lasta jotka pitävät vapaa-ajankin vilkkaana.

Bobi oli tullut Espanjaan jo aiemmin, 90-luvun lopulla perheensä kanssa. Työskenneltyään ensin pitkään alumiinitehtaassa Torreviejassa Bobi teki muutaman vuoden suomalaisen sähkö- ja ilmastointiasentajan kanssa hommia. Parvekelasituksia Bobi on asentanut vuodesta 2008 alkaen, koko ajan on mukana ollut suomalaiset Jokke-parvekelasit. Ensin laseja asennettiin yhdessä suomalaisen silloisen valmistajan kanssa,  myöhemmin vuonna 2009 Bobi hankki itselleen yksinoikeuden edustaa Jokke-lasituksia koko Espanjassa.

Perheyrityksen perustaminen ajoittuu vuoteen 2009, jolloin Tiia siirtyi täyspäiväisesti mukaan nykyisin Tech Glass Systemsinä tunnetun yrityksen toimintaan. Oma tehdas sijaitsi ensin San Miguel de Salinasissa Torreviejan lähellä. Nykyisin alumiinikarmit ja muut tarvittavat materiaalit valmistetaan ja työstetään isommassa, Crevillentessä sijatsevassa tehtaassa.

Mitä muita ratkaisuja toimitatte asumismukavuuden parantamiseksi?

“Parveke- ja terassilasitusten lisäksi toimitamme alumiinista, raudasta ja teräksestä erilaisia ovia ja portteja, kattoja ja muita rakenteita sekä markiiseja ja aurinkosuojia.. Muista remonteista olemme erikoistuneet kylpyhuoneiden uusimisiin ja lattialämmitysten asennuksiin. Nyt olemme aloittaneet aurinkoenergiaratkaisujen tarjoamisen, suomalaisten suosima yhdistelmä on juuri lattialämmitys aurinkoenergialla. Yhdessä keittiövalmistajien kanssa toimitamme keittiökokonaisuuksia ja tarvittaessa myös asennamme ja sitä ennen kilpailutamme esim. keittiön kodinkoneet asiakkaan puolesta

Suomalaisten Jokke-parvekelasien virallinen edustaja

“Tech Glass Systems SL on ainoa virallinen suomalaisten Jokke-parvekelasien maahantuoja ja jakelija Espanjassa. Paitsi myymme ja asennamme Jokke-lasituksia, toimimme myös tukkukauppiaana espanjalaisille alan yrityksille”, Tiia kertoo. Jokke-lasituksissa käytettävän alumiinin raakamateriaali ja osat kuten pyörät ja laakerit valmistetaan Suomessa ja tuodaan Espanjaan. Turvakarkaistu lasi tilataan Espanjasta, alumiinirakenteet valmistetaan Tech Glass Systemsin omalla tehtaalla Crevillentessä.

Uusiutuvaa energiaa auringosta

Pitkään valmisteltu aurinkopaneelien laajamittaisempi myynti ja asennukset aloitetaan tänä keväänä. Olemme jo toimittaneet joitain asennuksia uuden, ratkaisuihin valtuutetun työntekijämme kanssa ja kysyntää laadukkaille mutta hinnaltaan edullisille aurinkopaneeleille tuntuu löytyvän. Aurinkopaneleeleilla saadaan lämmitettyä käyttövesi myös lattialämmityksen osalta ja näin pienennettyä sähkö- tai kaasulaskua. Lisäksi aurinkosähkön etuna on ympäristöystävällisyys ja hyvä saatavuus - Espanjassa tätä uusiutuvaa energiamuotoa riittää yllin kyllin. Maailmanlaajuinen trendi on muutenkin havaittavissa, esimerkiksi Yhdysvaltojen yhteenlaskettu aurinkoenergiakapasiteetti kasvoi yli 400% vuosina 2010-2014. Uusien sekä joissain tapauksissa peruskorjattujen, yksityiskäyttöön tarkoitettujen asuntojen käyttövesi on Espanjassa nykyisin säädösten mukaan lämmitettävä aurinkoenergialla. Samoin isojen uusien liike- ja toimistorakennusten energiasta osa on tuotettava aurinkosähköllä.

Mikä erottaa teidät eduksenne?

Toimitamme kaikki materiaalit ja asennukset takuutyönä sekä kuitilla. Kiinnitämme huomiota aikataulujen pitämiseen, tarjottujen ratkaisujen ja materiaalien laatuun käyttötarkoitusta vastaavaksi. Hoidamme asiakkaan puolesta myös tarvittavat lupa-asiat.

Miten Espanjassa yrittäminen eroaa Suomesta?

“Vaikka olen asunut jo yhdeksän vuotta täällä Espanjassa, olen pysynyt koko ajan aika hyvin perillä myös Suomen yritysmaailmasta, olen hoitanut mm. suomalaisen yrityksen kirjanpitoa täältä käsin. Molemmissa maissa saa kyllä tehdä töitä todella paljon pärjätäkseen, mutta täällä yhteiskunnan tukiverkko yrittäjille ja yrityksille on vielä harvempi kuin Suomessa. Esimerkiksi Suomessa tutut starttirahat ovat täällä hyvin harvinaisia. Rahoituksen saaminen yrityksen kasvattamiseksi on täällä todella kiven alla, itse olemme onnistuneet kasvamaan ja saavuttamaan nykyiset tavoitteemme pidentämällä työpäivää, tekemällä laadukasta jälkeä ja ottamalla sopivasti riskejä.”

Suurimpana haasteena Tiia pitää monelle yrittäjälle tuttuja asioita: hintakilpailussa mukana pysymistä ja paikan pitämistä kehityksen kärjessä. “Emme ole kaikkein halvin mutta olemme usein edullisin kun lasketaan yhteen käyttämiemme materiaalien laatu sekä työn jälki. Voimme ammattiylpeydellä sanoa osaavamme hommamme hankittuamme yhteensä vuosikymmeniä kokemusta näistä hommista.”

Miltä tulevaisuus näyttää?

“Tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Espanjaa vaivannut pahin talouskriisi alkaa helpottaa ja elämä täällä Costa Blancalla on selvästi vilkastumassa. Lisääntyneen asiakaskunnan palvelemiseksi palkkaamamme asentajat ovat todella ammattitaitoisia ja pystymme nyt toimittamaan työt nopeammin ja ottamaan tilauksia lyhyemmälläkin varoitusajalla. Toiminnan laajentuminen aurinkoenergiaratkaisuihin näyttää myös todella hyvältä, asentajallamme on tarvittavat luvat ja lisenssit jo valmiina joten pääsemme tekemään niitä ilman odottelua.”

“Ottakaa ihmeessä yhteyttä kun mietitte asumismukavuutenne parantamista. Tulen käymään paikan päällä ja teemme tarjouksen. Tarjouksemme ja toimintaehdotuksemme ei sido asiakasta mitenkään”, Tiia sanoo.

Tavoitatte Tiian numerosta +34 645 296 816 tai sähköpostilla os. info@techglass.es

Käykää tutustumassa myös >> Tech Glassin Facebook-sivuun >>.

Yrityksen nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.techglass.es/

Jos olette Suomessa niin yhteys onnistuu myös Skypen välityksellä.

Kirjoita kommentti