Costa Blancan suomalaiset sivut

Tilauslennot Alicantesta Suomeen alkavalla viikolla

Koronavirusepidemian aiheuttamat rajut muutokset lentoliikenteessä meinasivat jättää ison joukon suomalaisia mottiin Espanjan Costa Blancalle. Lukuisat lentoyhtiöt, mm. Norwegian, SAS ja Finnair ovat peruuttaneet tuleville viikoille jo vahvistamiaan lentoja, ja osa alueella matkailevista ja talvehtivista huomasi tällä viikolla jääneensä ilman paluukyytiä.
 
Costa Blancalla aktiivi- ja liikuntalomia mm. yrityksille ja urheiluseuroille järjestävän AthletiQ -yrityksen vetäjät Henna ja Kimmo Kyttälä eivät jääneet voivottelemaan tilannetta, vaan tarttuivat toimeen. Sosiaalisen median kautta pariskunta sai pikavauhtia avattua listan paluulennosta kiinnostuneille, ja nimiä kertyikin vuorokauden aikana kahden tilauslennon verran.
 
Suomalaisten tilauslennot lennetään Boeing 737 -koneella Alicantesta Helsinkiin alkavalla viikolla. Lähtöaika ilmoitetaan suoraan lennon varanneille heti aikataulujen vahvistuttua, toivon mukaan jo huomisen maanantain aikana. Operaattorina paluulennoissa toimii tanskalainen JetTime -lentoyhtiö, joka normaalisti lennättää mm. TUI -matkatoimiston lomalaisia.
 
Kimmo Kyttälä kertoo auttamisen halun heränneen hänen lukiessaan lauantaiaamuna sosiaalisen median keskustelupalstoilla lukuisista peruuntuneista lennoista. Ihmiset, jotka olivat jäämässä mottiin ovat enimmäkseen seniorikansalaisia, ja hätä oli osalla kova. Kyttälän pariskunta mietti mitä voisivat tehdä ja päättivät selvittää tilauslentojen mahdollisuuden. Bisnestä tällä ei Kimmon mukaan tehdä, halu auttaa etenkin ikäihmiset turvallisesti kotiin ajoi pariskunnan toimimaan. Runsas joukko lennon varanneita auttoi painamaan lippujen hinnat kohtuullisiksi, lisäksi matkustajien on mahdollista hakea korvauksia jos on voimassa oleva matkavakuutus.
 
Tilauslentojen järjestelemisessä on monta asiaa, jotka on otettava huomioon ja tällä hetkellä lentoja järjestellään kellon ympäri. Selvityksessä on esimerkiksi missä ja miten lennolle lähtevät kokoontuvat, Espanjan liikkumis- ja kokoontumisrajoitukset aiheuttavat oman haasteensa tähän normaalioloissa yksinkertaiseen asiaan. Ainakin Torreviejan kaupunginhallintoon on suora keskusteluyhteys, jotta tarvittavat luvat saadaan järjestymään.
 
Kimmo pyysi verkkolehtemme välityksellä muistuttamaan, että kaikki yhteydenotot ja tiedustelut tehtäisiin sähköpostitse, jotta viesteihin vastaaminen onnistuu yhden kanavan kautta. Lisätietoa paluulennoista löydät tästä linkistä.
 
Kuvassa JetTime -yhtiön matkustajakone. Kuvan lähde Wikimedia.
 
Lähetämme toimituksen puolesta kiitokset Henna ja Kimmo Kyttälälle sekä muille operaatioon osallistuville upeasta toiminnasta!

Kirjoita kommentti