Costa Blancan suomalaiset sivut

UME desinfectando estacion

Tiukennuksia liikkumisrajoituksiin, voimaan maanantaina

Espanjan hallitus on tiukentanut pari viikkoa voimassa olleita liikkumisrajoituksia, joilla pyritään hidastamaan koronaviruksen leviämistä ja pelättyä terveydenhuollon kantokyvyn romahtamista. Nyt rajoitetaan työpaikoilla tapahtuvaa toimintaa ja työmatkaliikennetta monilla aloilla, mm. rakennustyömaiden ja valmistavan teollisuuden osalta.
 
Poikkeuksena liikkumisrajoituksista ovat toimialat ja ammatit, jotka hallitus on listannut yhteiskunnan kannalta välttämättömiin tehtäviin. Näitä ovat enimmäkseen aiemmin ilmoitetut eli hygieniaan, terveydenhoitoon, rahoituspalveluihin, päivittäistavaroihin, perusinfrastruktuuriin ja turvallisuuteen liittyvät palvelut. 
 
Myös ainakin osa lakiasiainpalveluita tarjoavien yritysten sekä ns. gestoria ja asesorías -toimistojen työntekijöistä voivat liikkua työpaikoilleen ja takaisin kotiin siltä osin, kun etätyön tekeminen ei ole mahdollista. Yleisölle avointa pääsyä ei kuitenkaan sallita näihinkään toimipisteisiin toistaiseksi. 
 
Kaikenlainen etätyö sekä esimerkiksi nettikaupat voivat luonnollisesti jatkaa toimintaansa toistaiseksi.  
 
Maanantaina 30.3. astuvat rajoitukset ovat näillä näkymin voimassa huhtikuun 9. päivään asti, molemmat päivät mukaan lukien. Hallituksen ilmoituksessa työnantajat velvoitetaan maksamaan työntekijöille palkka edellä mainituilta päiviltä, vastavuoroisesti työntekijöiden on korvattava tekemättä jäänyt työaika kuluvan vuoden aikana.
 
Kattavamman listan toimialoista ja ammateista jotka muodostavat poikkeuksen tähän kahden viikon sulkuun löydät mm. El Mundo-sanomalehden nettisivuilta tästä linkistä.
 
Espanjassa oli sunnuntaina 29.3. ilmoitettu 78797 diagnosoitua koronavirustartuntaa, tautiin kuolleita on 6528. Koronavirusdiagonoosin saaneista on tilastoitu parantuneeksi 14709 henkilöä.
 

Kirjoita kommentti