Costa Blancan suomalaiset sivut

Torrevieja

 

Torrevieja on kaupunki Costa Blancalla Valencian itsehallintoalueella, Alicanten maakunnassa Kaakkois-Espanjassa, noin 50 kilometriä Alicanten kaupungin eteläpuolella.

Alkujaan Torreviejassa harjoitettiin suolan tuotantoa ja kalastamista, sijaitseehan kaupunki meren ja kahden suolajärven [Las Salinas] tuntumassa - nämä antavat alueelle terveellisen mikroilmaston.
 
Vuoteen 1802 asti Torrevieja tunnettiin vain muinaisena vartiotornina, joka antoi kaupungille sen nimensä [Torre Vieja, esp., tarkoittaa vanhaa tornia]. Torrevieja tuhoutui maanjäristyksessä 1829. Suolakaivokset ja kaupunki kunnostettiin - tästä on vieläkin muistona kaupungin harvinaisen suorat kadut.
 
Nykyisin Torrevieja tunnetaan muualla Euroopassa suosittuna matkakohteena, jossa monilla ihmisillä on loma-asunto. Kaupunki on myös suosittu kohde Espanjaan muualta Euroopasta pysyvästi muuttaneiden keskuudessa: Torreviejassa oli vuoden 2012 väestönlaskennan mukaan 105 876 asukasta, joista 46,8% oli Espanjan kansalaisia. Muita suuria väestöryhmiä Torreviejassa ovat Ison-Britannian (12,5%) ja Saksan (3,8%) kansalaiset. Suomalaisia asuu Torreviejassa n. 1350.*

Epävirallinen luku on kuitenkin suurempi. Jotain osviittaa antaa tieto jonka mukaan Torreviejassa on n. 100 000 asuntoa joista vain 25 000 jatkuvassa asumiskäytössä.

Lomakautena väkimäärän arvellaan ainakin tuplaantuvan. Syyskuun alettua pahin tungos kuitenkin hellittää ja esimerkiksi liikenne palautuu normaaliksi.

*Lähde: Wikipedia – vapaa tietosanakirja.