Costa Blancan suomalaiset sivut

Torreviejan suomalaiset kevätjuhlissa.

Torrevieja on Euroopan kansainvälisin kaupunki

Torreviejan asukkaista 48,7% on syntynyt muualla kuin Espanjassa. Tämä tekee kaupungista Euroopan kansainvälisimmän kaupungin - ohittaen jopa EU-pääkaupungin Brysselin jonka vastaava luku on “vain” 44,4%.

Espanja yleensäkin on suosittu muuttomaa ja koko maan asukaslukuun nähden ulkomaalaisia on 12,7%. Mainittakoon vertailukohtana, että Suomessa ulkomaalaisia on noin 4% koko maan väestöstä, luku on läntisen Euroopan alhaisin.

Syntyperäisten espanjalaisten jälkeen ovat britit suurin kansanryhmä 8192:lla virallisesti rekisteröidyllä asukkaalla. Kaiken kaikkiaan kaupunginhallinnon julkaisemista tilastoista löytyy 115 eri kansallisuutta. Torreviejassa oli 1. kesäkuuta virallisesti 97 502 asukasta. Suomalaisia löytyy rekistereistä 940 kappaletta - neljä vähemmän kuin kiinalaisia.

Tilastoista on kuitenkin todettava, että EU:n kansalaiset, ja varsinkin Schengen-maiden kansalaiset ovat niissä vahvasti aliedustettuina. Tämä siitä yksinkertaisesta syystä, että EU-alueen sisäinen matkustaminen on helppoa, eikä viralliseen rekisteröintiin ole tarvetta jos matkat kestävät vain joitakin kuukausia kerrallaan. Todellisuudessa Torrevieja lienee siis jopa tilastojen antamaa kuvaa kansainvälisempi.

Kuvassa Torreviejan suomalaisia Centro Comercial Finlandesin kevätjuhlissa.

Kirjoita kommentti