Costa Blancan suomalaiset sivut

Torrevieja, Orihuela ja Pilar de la Horadada yhteistyössä

Torreviejan, Orihuelan ja Pilar de la Horadadan kaupunkien turvallisuudesta ja rannoista vastaavat virkahenkilöt ovat kokoustaneet yhdessä kaupunkien poliisiviranomaisten kanssa. Tapaamisessa käsiteltiin rantojen turvallisuutta, meduusojen ilmaantumisia uimarannoille, laitonta kaupustelua rannoilla sekä kilpikonnien pesimisiä. Torreviejan kaupungin virkahenkilö Javier Manzanares kertoi tapaamisen tavoitteena olleen yhteisten intressien löytäminen ja toimenpiteistä sopiminen.

Kilpikonnien pesiminen rannoilla
Esiin nousi merkittävänä kysymyksenä myös tänäkin kesänä odotettavissa oleva kilpikonnien pesiminen ja munien rantaan laskeminen. Jotta viranomaisten noudattama protokolla pesimisen onnistumiseksi toimisi muistutettiin hätänumeroon 112 soittamisesta - hätäkeskukselle on tehtävä ilmoitus heti kun rannoilla havaitaan kilpikonnan munia. Tämä käynnistää prosessin jossa ovat mukana kaupunkien viranomaiset ml. paikallispoliisi, eläinsuojelu sekä muut asiaankuuluvat tahot.

Yhteistyötä kolmen naapurikaupungin kesken tullaan jatkamaan ja syventämään ja virkahenkilöiden tapaamiset saavatkin tulevaisuudessa jatkoa.

Kirjoita kommentti