Costa Blancan suomalaiset sivut

Torreviejan pilvenpiirtäjähankkeelle takaisku

Espanjan ympäristöministeriön alaisuudessa toimiva meri- ja rannikkoalueiden kestävästä kehityksestä vastaava viranomaistaho “Dirección General de Sostenibilidad de la Costa y del Mar” on toistaiseksi torpannut Torreviejaan suunnitteilla olevat kolme pilvenpiirtäjää. Pilvenpiirtäjät on kaavailtu rakennettaviksi lähelle rantaa, ns. ensimmäiseen linjaan. Rakennuttaja projektissa on Metrovacesa.
 
Kaksi 29-kerroksista pilvenpiirtäjää on kaavailtu yksityisasunnoiksi, kolmanteen on suunnitteilla hotelli. Pilvenpiirtäjien korkeudeksi on ilmoitettu n. 93 metriä, hieman enemmän kuin Suomen korkeimmat tornitalot Tampereen hotelli Torni ja Helsingin Vuosaaressa sijaitseva Cirrus.
 
Samalle tontille on jo aiemmin myönnetty luvat kahdelle 30-kerroksiselle tornitalolle, näiden rakennuttaja on Baraka. Näihin tornitaloihin on suunniteltu 130 asuinhuoneistoa ja 250 huoneistoa matkailijoiden majoituskäyttöön. Budjetin rakennusprojektille on ilmoitettu olevan 60 miljoonaa euroa. Nämä luvat ehti myöntämään Torreviejan kaupunginhallinto. Barakan perustaja, Orihuelasta kotoisin oleva Trinitario Casanova on melko tunnettu kiinteistösijoittaja Espanjassa.
 
Torreviejassa on viime vuosina ollut vireillä muitakin vastaavia, kantakaupunkiin lähelle rantaa sijoittuvien tornitalohankkeiden valmisteluja mutta toistaiseksi rakennustöitä ei ole vielä aloitettu.
 
Keskeytyspäätöksen yksityiskohtia ei ole kerrottu julkisuudessa, mutta syiksi on arveltu mm. maankäyttöön sekä rakennusten poikkeavaan korkeuteen liittyvät muutokset takavuosina kaavoituksessa ja niiden epäselvyydet. Nyt keskeytetty pilvenpiirtäjä-projektin lupaprosessi voi mahdollisesti vaikuttaa myös muihin vastaaviin tornitalohankkeisiin seudulla.
 
Asiasta uutisoi Información -sanomalehti. Artikkelin kuvan lähde: Baraka Properties.
 

Kirjoita kommentti